Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 142 (6852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Din 9 iulie

5.000 de locuri, dintre care peste 2.200 fără taxă, la admiterea de la Universitatea din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând cu această săptămână, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) va începe o nouă campanie de promovare a concursului de admitere 2018, axată pe judeţul Suceava. În acest an, USV scoate la concurs, pentru toate formele de învăţământ, circa 5.000 de locuri, dintre care peste 2.200 sunt bugetate. În cadrul acestei campanii, o atenţie deosebită va fi acordată liceelor din mediul rural, absolvenţii acestora beneficiind de 38 de locuri bugetate.

Acţiuni de prezentare a programelor de studiu din cadrul celor 10 facultăţi ale Universităţii din Suceava şi de motivare a elevilor din judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani s-au desfăşurat şi în lunile martie-aprilie ale acestui an. Totodată, USV anunţă că are disponibilitatea de a primi, pentru un tur de campus, grupurile de elevi direct interesate să afle cum se desfăşoară viaţa într-un campus universitar.

Ciclul studiilor universitare de licenţă include 42 de programe, având forma de învăţământ de zi, cu 1.170 de locuri finanţate de la buget şi 1.170 de locuri cu taxă. Dintre locurile finanţate, 10 sunt alocate candidaţilor de etnie romă, iar 38 sunt destinate absolvenţilor de licee din mediul rural. Oferta programelor de licenţă mai include şi 250 de locuri bugetate pentru etnicii români de pretutindeni, dintre care 240 sunt cu bursă. Forma de învăţământ la distanţă (ID) beneficiază de 530 de locuri, repartizate pe 9 programe de studiu.

Pentru studiile universitare de masterat, structurate pe 36 de programe, universitatea oferă 595 de locuri fără taxă, dintre care 10 sunt alocate candidaţilor de etnie romă şi 130 etnicilor români de pretutindeni. Alte 940 de locuri sunt disponibile pentru forma de învăţământ cu taxă.

Sesiunea de admitere 2018 se desfăşoară în perioada 9-19 iulie, fără sâmbătă şi duminică, urmând ca pentru locurile rămase neocupate să se organizeze o nouă sesiune în perioada 10-13 septembrie, fără sâmbătă şi duminică. Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 26 iulie, pentru sesiunea de vară, respectiv 19 septembrie, pentru sesiunea de toamnă.

Informaţii detaliate despre procesul de admitere 2018, actualizate constant, pot fi obţinute consultând pagina http://www.admitere.usv.ro/.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 5.000 de locuri, dintre care peste 2.200 fără taxă, la admiterea de la Universitatea din Suceava.
 Vizualizări articol: 1249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
5.000 de locuri, dintre care peste 2.200 fără taxă, la admiterea de la Universitatea din Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei