Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 142 (6852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Educaţie

„Păşeşte în istorie – redescoperă Cetatea de Scaun a Sucevei şi domnia lui Ştefan cel Mare”, proiect dedicat elevilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Bucovinei Suceava desfăşoară şi în acest an, la Cetatea de Scaun a Sucevei, activităţile proiectului educaţional-concurs „Păşeşte în istorie – redescoperă Cetatea de Scaun a Sucevei şi domnia lui Ştefan cel Mare”. Proiectul educaţional-concurs, cu activităţi structurate pe teme din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare, face parte din seria de proiecte de educaţie muzeală pe care Muzeul Bucovinei le oferă tuturor celor interesaţi. Activităţile proiectului sunt adaptate, în acest an, astfel încât să poată participa echipe de câte patru elevi, începând cu clasa a IV-a şi până la clasa a XII-a.

 

Regulamentul de desfăşurare al concursului, pe site-ul Muzeului Bucovinei 

Echipele de elevi participante se vor întrece în probe precum: completarea de texte lacunare cu date istorice, răspunsuri la întrebări de cultură generală pe teme din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare, rezolvarea unui rebus cu aceeaşi tematică, probe de descifrare a unor labirinturi (tipărite) prin care domnitorul este condus către cetate, probă de recunoaştere a unor obiecte medievale pe care le vor denumi şi vor explica utilitatea lor. Iulia Roşca, şef birou Educaţie, Marketing şi Comunicare - Muzeul Bucovinei, ne-a spus că scopul proiectului educaţional este acela de îmbogăţire, prin intermediul probelor de perspicacitate şi a jocurilor interactive, a cunoştinţelor şi noţiunilor despre perioada medievală, despre Cetatea de Scaun a Sucevei şi domnia lui Ştefan cel Mare, şi nu în ultimul rând cel de atragere a publicului tânăr către muzeu - ca variantă de petrecere a timpului liber.

„Aşteptăm elevii să participe, iar susţinătorii echipelor şi publicul interesat să petreacă câteva ore de relaxare, redescoperind prin joc şi interacţiune istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare”, a completat Iulia Roşca. Regulamentul de desfăşurare al concursului, date despre înscrieri şi informaţii suplimentare pot fi aflate de pe site-ul Muzeului Bucovinei, www.muzeulbucovinei.ro,sau la telefon 0230-216439, interior 116 – Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare. Data de desfăşurare a concursului va fi stabilită împreună cu echipele participante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Păşeşte în istorie – redescoperă Cetatea de Scaun a Sucevei şi domnia lui Ştefan cel Mare”, proiect dedicat elevilor.
 Vizualizări articol: 1280 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Păşeşte în istorie – redescoperă Cetatea de Scaun a Sucevei şi domnia lui Ştefan cel Mare”, proiect dedicat elevilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei