Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 123 (6833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În sfârșit

Spitalul de Urgenţă Suceava are propriul aparat de explorări RMN, destinat pacienţilor internaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava are, în sfârșit, propriul aparat pentru explorări prin rezonanţă magnetică nucleară (RMN). Echipamentul a ajuns la unitatea medicală și specialiștii au început instalarea în cabina Faraday, cu rol de ecranare. Potrivit managerului spitalului, Vasile Rîmbu, aparatul va fi funcţional de la 1 iulie a.c. și va asigura explorări gratuite pentru pacienţii spitalului. Aparatul RMN de 1,5 Tesla completează dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică al Spitalului de Urgenţă Suceava și este amplasat în zona actualului ambulatoriu. Spaţiul destinat acestuia are circa 75 mp și cuprinde o cameră destinată aparatului, o cabină ecranată, o cameră tehnică şi una de comandă, o cameră de postprocesare, vestiar pentru pacienţi şi sală de aşteptare.

Până acum explorările RMN pentru pacienţii spitalului au fost efectuate printr-un parteneriat public-privat, în baza contractului dintre unitatea spitalicească și clinica Explora. 

Contractul va fi păstrat și mai departe, însă odată cu punerea în funcţiune a aparatului propriu pentru investigarea pacienţilor internaţi, se va reduce timpul de așteptare pentru cei care au nevoie de această investigaţie.

În ceea ce privește medicii specialiști care vor efectua explorări RMN, deocamdată patru dintre medicii care lucrează în Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală au astfel de competenţe, dar există interes pentru specializare și din partea altor medici din această secţie a spitalului.

Aparatul RMN a fost repartizat Spitalului de Urgenţă Suceava de către Ministerul Sănătăţii. Fondurile pentru achiziţionare au fost obţinute de minister printr-un împrumut acordat de Banca Mondială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava are propriul aparat de explorări RMN, destinat pacienţilor internaţi.
 Vizualizări articol: 1688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul de Urgenţă Suceava are propriul aparat de explorări RMN, destinat pacienţilor internaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei