Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 123 (6833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răspuns

Rovana Plumb îi dă dreptate deputatului Angelica Fădor în privinţa necesităţii urgentării modernizării Vămii Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, i-a dat dreptate deputatului PNL de Suceava Angelica Fădor cu privire la necesitatea modernizării Vămii Siret. Rovana Plumb a răspuns, astfel, unei interpelări pe care Angelica Fădor i-a adresat-o ministrului Fondurilor Europene, în care solicita urgentarea lucrărilor de modernizare a Vămii Siret, investiţie pentru care ar putea fi atrase inclusiv fonduri europene. Rovana Plumb precizează că după cum se arată şi în interpelarea deputatului PNL de Suceava, Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 prevede, în cadrul obiectivului specific (OS) 2.6. „Reducerea timpului de staţionare la punctele de comunicare transnaţională”, că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) poate solicita finanţare pentru modernizarea sau dezvoltarea Punctului de Trecere a Frontierei Siret.

„Având în vedere faptul că Ghidul Solicitantului aferent OS 2.6. <Reducerea timpului de staţionare la punctele de comunicare transnaţională> a fost elaborat în consultare cu ANAF şi aprobat printr-o decizie a directorului general al Direcţiei Generale Organismul Intermediar pentru Transport din cadrul Ministerului Transporturilor şi că apelul de proiecte este deschis, din perspectiva Ministerului Fondurilor considerăm că sunt create toate condiţiile pentru ca ANAF să poată depune cererea de finanţare pentru acest punct de trecere a frontierei”, a precizat Rovana Plumb în răspunsul transmis deputatului Angelica Fădor.

Ministrul Fondurilor Europene a arătat că din informaţiile disponibile la Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, cererile de finanţare pentru obiectivele de investiţii prioritizate, din Siret, Halmeu şi Constanţa, sunt în curs de elaborare de către beneficiar.

În interpelarea pe care Angelica Fădor a transmis-o atât ministrului Fondurilor Europene, cât şi celor de Finanţe şi Transporturilor, Eugen Teodorovici, respectiv Lucian Şova, aceasta le-a solicitat să găsească o soluţie urgentă pentru modernizarea singurului punct de trecere al frontierei din nord-estul României care asigură traficul rutier de marfă cu Ucraina. Deputatul PNL de Suceava a atras atenţia că până în momentul de faţă nu au fost alocate fonduri pentru modernizarea acestei vămi, deşi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a recunoscut că modernizarea biroului vamal de frontieră de la Siret reprezintă „o necesitate”, aşa cum se arată într-un răspuns transmis Consiliului Judeţean Suceava.

Deputatul PNL a spus că investiţiile pentru modernizarea Vămii Siret sunt extrem de importante, având în vedere că într-un singur an prin acest punct de trecere a frontierei au fost înregistrate 90.000 de tiruri (o medie de 250 pe zi), peste 4.000 de autobuze, 90.000 de minibusuri, 300.000 de autoturisme, la care se adaugă aproximativ 900.000 de persoane care trec prin vamă cu maşina şi 400.000 pe jos. Angelica Fădor a mai adăugat că Vama Siret se confruntă cu mai multe probleme care ar trebui rezolvate de urgenţă, cea mai importantă fiind infrastructura deficitară. Ea a subliniat că pentru rezolvarea problemelor semnalate există posibilitatea accesării de fonduri europene, însă termenele de depunere a proiectelor pentru astfel de investiţii expiră în cursul acestui an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rovana Plumb îi dă dreptate deputatului Angelica Fădor în privinţa necesităţii urgentării modernizării Vămii Siret.
 Vizualizări articol: 1303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Rovana Plumb îi dă dreptate deputatului Angelica Fădor în privinţa necesităţii urgentării modernizării Vămii Siret5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei