Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 123 (6833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

„Împreună pentru un spaţiu de joacă curat”

Poliţia Locală Suceava a demarat o campanie de informare referitoare la spaţiile de joacă pentru copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţia Locală derulează în această perioadă o campanie de informare a cetăţenilor municipiului Suceava cu privire la spaţiile de joacă pentru copii şi la modul cum acestea trebuie exploatate şi folosite, amintind necesitatea respectării normelor de curăţenie şi interdicţia de a consuma alcool sau de a fuma în interiorul acestora.

În această campanie, care se va desfăşura sub sloganul „Împreună pentru un spaţiu de joacă curat”, sucevenii vor primi pliante prin care vor fi informaţi şi atenţionaţi că în spaţiile de joacă pentru copii sunt interzise o serie de activităţi. Mai exact, fumatul, consumul de alcool, aruncarea de hârtii, ambalaje, coji de seminţe, degradarea amenajărilor şi echipamentelor, intrarea cu câini, scuturarea covoarelor, uscarea rufelor pe împrejmuirea spaţiilor, dar şi folosirea bunurilor, amenajărilor sau instalaţiilor de joacă pentru copii de către persoane majore sau care nu respectă limita de vârstă atrag sancţiuni pecuniare conform HCL 155/2013.

Campania de informare a demarat pe 1 iunie în parcul Central, urmat de parcul de la Universitate, parcul Copilului din Burdujeni şi spaţiile de joacă din Obcini şi de la Biserica „Sf. Andrei”, dar va continua şi în zilele ce urmează în toate parcurile şi spaţiile de joacă din municipiu, dar şi în alte zone publice aglomerate.

Şeful Poliţiei Locale Suceava, Ovidiu Doroftei, a precizat că acţiunile se desfăşoară în două etape - în prima parte a lunii iunie informarea sucevenilor cu privire la aspectele semnalate mai sus, iar în a doua parte, verificarea spaţiilor de joacă, prin patrule mixte de ordine publică şi protecţia mediului.

În cea de-a doua etapă se va trece la sancţionarea celor care nu respectă prevederile HCL 155/2013 cu privire la respectarea normelor în spaţiile de joacă pentru copii.

„Această campanie nu este una întâmplătoare, ea venind pe fondul sesizărilor primite la dispecerat, prin petiţiile depuse atât la Primăria municipiului Suceava, cât şi la sediul Poliţiei Locale din str. Petru Rareş, dar şi ca urmare a constatărilor patrulelor de ordine publică”, a subliniat Ovidiu Doroftei.

După această campanie Poliţia Locală îşi propune noi informări ale cetăţenilor municipiului cuprinzând fapte de natură contravenţională şi infracţională, arătând disponibilitate şi sprijin faţă de suceveni, pentru a-i încuraja să apeleze la serviciile lor, ori de câte ori este nevoie.       

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Locală Suceava a demarat o campanie de informare referitoare la spaţiile de joacă pentru copii.
 Vizualizări articol: 1696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţia Locală Suceava a demarat o campanie de informare referitoare la spaţiile de joacă pentru copii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Panouri de informare trimis de
( 6 iun 2018, 11:58:35
Ar trebui puse panouri banale de informare in parcurile mai mari si cu nr. de telefon pt. sesizari. Poate asa vede si taranu venit la targ.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei