Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 123 (6833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sentinţă blândă

Un şofer beat care a accidentat mortal un biciclist a scăpat cu închisoare cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Vicovu de Sus a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni de închisoare, suspendată sub supraveghere, după ce a fost judecat pentru că a condus băut şi a accidentat mortal un biciclist. Inculpatul, Gheorghe Ilaş, se poate considera norocos că a scăpat fără o pedeapsă cu executare. Inculpatul, care avea alcoolemie foarte mare, a avut ca scuză faptul că biciclistul ar fi traversat strada neregulamentar, fapt de care au ţinut cont probabil şi magistraţii.

Judecătorii i-au impus totuşi autorului accidentului un termen de încercare de 4 ani de zile, în care are impuse mai multe restricţii, dar şi obligaţii.

Pe data de 9 noiembrie 2016, la ora 16.30, poliţiştii din Vicovu de Sus au fost anunţaţi prin 112 despre faptul că pe Calea Bucovinei din localitate a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări şi din declaraţiile date de martori a rezultat faptul că Gheorghe Ilaş, atunci în vârstă de 49 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, ce conducea un autoturism Ford Focus pe Calea Bucovinei din localitatea de domiciliu, dinspre centrul oraşului Vicovu de Sus spre comuna Straja, l-a surprins şi accidentat pe Vasile S., de 71 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, care, în calitate de biciclist, s-a angajat în traversare fără să se asigure. O ambulanţă s-a deplasat la faţa locului de urgenţă, însă medicii nu au mai putut decât să constate decesul biciclistului. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „ucidere din culpă” şi „conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”. După accident, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

Prin decizia definitivă a Curţii de Apel Suceava, inculpatul a primit 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru ucidere din culpă şi 1 an de închisoare pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Pedeapsa rezultantă este de 2 ani şi 10 luni de închisoare, suspendată sub supraveghere, pe un termen de încercare de 4 ani de zile.

Printre altele, inculpatul trebuie să se prezinte la Serviciul de probaţiune Suceava, la datele fixate, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Primăria oraşului Vicovu de Sus.

Dacă va încălca vreuna din obligaţii, beneficiul suspendării pedepsei va fi revocat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer beat care a accidentat mortal un biciclist a scăpat cu închisoare cu suspendare.
 Vizualizări articol: 1368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Un şofer beat care a accidentat mortal un biciclist a scăpat cu închisoare cu suspendare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei