Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 120 (6830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


O îmbrăţişare şi un sărut pe frunte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trăiesc impardonabil de des senzaţia că ne-am pierdut orice echilibru, orice urmă de bun-simţ care să ne menţină la un nivel rezonabil, corespunzător fiinţelor umane. Și pentru ca totul să pară pierdut şi fără de speranţă, societatea nu doar că nu face nimic să iasă din mocirla călduţă şi băltită, ba chiar se opune cu glas strident, cu pumnul ridicat şi, uneori, cu mâna pe drapel. Căci e nevoie de o motivaţie, iar dragostea de neam sună atât de înălţător! Societatea noastră, doamnelor şi domnilor, se opune educaţiei şi progresului, crezându-se superioară. Societatea noastră a ajuns să fie inumană, în numele vieţii. Societatea noastră este formată din milioane de indivizi, iar unul dintre aceştia este o femeie de 23 de ani care a devenit cea mai tânără bunică din lume. La 23 de ani! Fără să ştie de existenţa ei, familii întregi, mame, taţi, copii, bunici sau pur şi simplu cetăţeni ai acestei ţări susţin că tinerii noştri nu au nevoie de educaţie sanitară, câtă vreme aceasta implică şi educaţie sexuală. De parcă omul n-ar fi întreg, de parcă e important să ştim la ce foloseşte inima şi cum o păstrăm sănătoasă, dar nu şi organele de reproducere. Singura explicaţie este pudoarea născută din ignoranţă care naşte monştri. Această bunică de 23 de ani pe care alegem să o ignorăm, tot din „dragoste de neam”, a devenit mamă la 12 ani. Rog pe cei care ştiu cu adevărat cum se fac copiii să reflecteze 10 secunde pe tema asta. O asemenea oroare s-a putut petrece doar prin abuz, iar nenorocirea s-a repetat la indigo copilei pe care a născut-o. Dacă citind aceste rânduri vă trece prin cap că de vină ar fi apartenenţa la o anumită etnie, trebuie să ştiţi că sunteţi într-o mare eroare şi faceţi parte dintre cei moral responsabili pentru ce li s-a întâmplat acestor copile. Atitudinea discriminatorie este tot o problemă de educaţie. Acest flagel ne roade şi ne face mici, mici, foarte mici, încât ajungem să ne considerăm mai buni decât alţii doar pentru că suntem de o anumită rasă, religie sau aparţinem unui anumit popor. De fapt, lipsa de educaţie ne face urâţi şi proşti şi deloc oameni. Povestea tinerei bunici este doar vârful icebergului. Sub apă sunt mii de tinere românce care, anual, devin mame la vârste incredibile, sunt mii de copii nedoriţi şi abandonaţi, născuţi de aceste tinere ce nu înţeleg ce li se întâmplă, condamnate şi stigmatizate, victime ale lipsei de educaţie. Iar noi continuăm să ne opunem, noi insistăm să rămânem în beznă doar pentru că aşa am făcut de mii de ani. Știu sigur că pe bunica de 23 de ani nu a strâns-o nimeni, niciodată, în braţe şi n-a sărutat-o pe frunte. Dar nici pe sutele de mii de conaţionali care se fac că nu o văd.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O îmbrăţişare şi un sărut pe frunte.
 Vizualizări articol: 2842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
O îmbrăţişare şi un sărut pe frunte5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei