Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 123 (6833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

USV

Premii internaţionale pentru creativitate, acordate studenţilor de la Facultatea de Litere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Studenţii Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea din Suceava au cumulat, la începutul lunii iunie, un palmares bogat de premii internaţionale pentru creativitate literară.

Patru studenţi ai Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării au participat cu creaţiile lor individuale la Concursul „Haïkus – volet mondial 2017 – 2018”, lansat la Bruxelles şi organizat de Asociaţia Profesorilor de Franceză din Flandra (Belgia neerlandofonă), în colaborare cu Federaţia Internaţională a Profesorilor de Franceză (FIPF).

La secţiunea la care au participat, Mihaela Diaconescu (anul 2, specializarea Franceză-Spaniolă) a obţinut Premiul I, Cătălina Pascaru (anul 2, specializarea Franceză-Engleză) - Premiul al III-lea, Andrei Pătrăucean (anul 3, specializarea Română-Franceză) - Menţiune I şi Ana Maria Antonesei (anul 3, specializarea Română-Franceză) - Menţiune II. Poemul studentei Mihaela Diaconescu figurează, în egală măsură, în Top 10 - clasamentul general al celor cinci categorii de nivel, pe poziţia a 5-a.

Haiku-urile premiate vor fi publicate sub formă de carte electronică (e-book) şi puse la dispoziţia publicului larg în septembrie, odată cu lansarea ediţiei 2018-2019 a acestui concurs mondial care va avea ca temă nouă „Pacea”.

 

Premiul II la un concurs din Montpellier

De asemenea, grupul format din studenţii Ana Maria Antonesei, Mariana Galan (anul 3, specializarea Franceză-Italiană), Mihaela Gheras (anul 3, Specializarea Franceză-Engleză), Andrei Pătrăucean, Loredana Luca (anul 3, specializarea Franceză-Italiană), Mihaela Diaconescu, Erena-Ana Tanasi (anul 3, specializarea Română-Franceză) – a obţinut Premiul al II-lea la Concursul Mondial de scriere creativă colectivă „Florilège-FIPF 2018”, organizat de Académie du livre din Montpellier.

Concursul a fost lansat la Kyoto, în Japonia, în octombrie 2017, având ca temă deschisă „Climatele...” în multiplele accepţiuni posibile legate de mediul înconjurător, şcolar, psihologic, social, istoric etc.

Juriul a analizat cele 100 de creaţii din toată lumea înscrise în concurs. Grupul de studenţi de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării a optat pentru secţiunea nuvelă.

Specificitatea acestui concurs, lansat la nivel mondial, este dată de provocarea de a produce o creaţie literară originală ca rezultat al unei munci de echipă, fiecare text participant fiind însoţit de un chestionar explicativ al demersului pus în practică.

La Ceremonia de prezentare a palmaresului de la Montpellier, textele laureate au fost recitate de către poetul-slameur Capitaine Alexandre, urmând să fie publicate în volumul „Florilège des écrivains francophones en herbe 2019”.

Studenţii au fost îndrumaţi de lector univ. dr. Elena-Camelia Biholaru, de la Departamentul de Limbi şi Literaturi Străine al Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premii internaţionale pentru creativitate, acordate studenţilor de la Facultatea de Litere.
 Vizualizări articol: 1226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premii internaţionale pentru creativitate, acordate studenţilor de la Facultatea de Litere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei