Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 123 (6833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Legea lui Băişanu prin care asistaţii social îşi pierd ajutoarele dacă refuză un loc de muncă a mai făcut un pas pentru aprobare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de lege iniţiat de deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băişanu, prin care asistaţii social care refuză un loc de muncă îşi pierd dreptul de a mai primi ajutoare financiare, a trecut, ieri, de comisia de muncă din Camera Deputaţilor. Alexandru Băişanu a precizat că votul pozitiv primit de acest proiect în comisia de muncă reprezintă „o victorie”, iniţiativa urmând să fie supusă votului în Camera Deputaţilor, care este cameră decizională. „O nouă victorie în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor, în ceea ce priveşte legea propusă de mine, potrivit căreia beneficiarii de ajutor social care refuză o dată un loc de muncă să nu mai primească acest beneficiu. Mulţumesc tuturor membrilor comisiei de muncă pentru votul acordat. România care munceşte merită respectată, iar acum am spus un nu hotărât lenei”, a declarat Alexandru Băişanu, care a adăugat că proiectul a fost votat deja în Senat.

De precizat că proiectul iniţiat de deputatul ALDE de Suceava vizează modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. „În România există aproape şapte milioane de asistaţi social, adulţi şi copii. Deşi se plâng de sărăcie, mulţi dintre aceştia nu dau buzna când li se oferă locuri de muncă, preferând să trăiască din ajutoarele sociale de la stat, decât să se angajeze. Cel mai recent caz este cel sesizat de autorităţile prahovene, după ce au constatat că 800 de oameni au renunţat la hrana pe care o primeau de la cantina socială după ce aceasta a fost condiţionată de un număr de ore prestate de către asistaţii social”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege, unde se adaugă faptul că „dintre aceştia, cel puţin jumătate au refuzat să muncească într-o lună cât un muncitor obişnuit în cinci zile”.

 

Băişanu: "În România sunt circa 25.000 de asistaţi social care primesc ajutoare de peste zece ani"

Deputatul ALDE de Suceava a precizat că potrivit datelor oferite de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, în România sunt circa 25.000 de persoane care beneficiază de ajutor social de peste zece ani, ceea ce spune mult despre intenţia unora dintre aceştia de a-şi găsi un venit propriu, preferând banii statului şi nu un loc de muncă stabil care să le aducă un salariu decent.

„Statul nu ar mai trebui să încurajeze comoditatea celor care trăiesc din ajutoarele sociale, ci mai degrabă ar trebui să se implice în angajarea acestora. Asistenţa socială nu înseamnă să dai bani unor oameni leneşi care nu vor să muncească, fără să se gândească însă că acei bani vin de fapt din buzunarul semenilor lor care trag pe brânci pentru un ban cu ajutorul căruia să-şi asigure pâinea zilei de mâine, ci să-i ajuţi pe cei cu adevărat marginalizaţi, care nu au nici o şansă în societate”, consideră Alexandru Băişanu. El a explicat că prin această nouă propunere se va legifera faptul că asistaţii social care refuză nejustificat o ofertă de muncă şi/sau de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională îşi vor pierde dreptul de a primi ajutoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legea lui Băişanu prin care asistaţii social îşi pierd ajutoarele dacă refuză un loc de muncă a mai făcut un pas pentru aprobare.
 Vizualizări articol: 1430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Legea lui Băişanu prin care asistaţii social îşi pierd ajutoarele dacă refuză un loc de muncă a mai făcut un pas pentru aprobare3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei