Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 110 (6820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

17 mai

Ziua Eroilor a fost marcată şi la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Joi, 17 mai, în sfânta zi a Înălţării Domnului, în municipiul Fălticeni şi în comunele din zonă au avut loc acţiuni comemorative dedicate eroilor români. Manifestările desfăşurate cu prilejul Zilei Eroilor au fost organizate de Primăria municipiului Fălticeni, în colaborare cu Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni şi Parohia Grădini.

La Monumentul Eroilor din Piaţa “Nada Florilor” a fost oficiat serviciul religios de către preotul militar Cătălin Simion şi au fost pomeniţi veteranii de război din Fălticeni. După intonarea Imnului Naţional al României, în acordurile „Imnului eroilor” au depus coroane de flori de primarul Cătălin Coman, viceprimarul Constantin Bulaicon din partea Primăriei Fălticeni, Claudia Nechifor – reprezentanta Instituţiei Prefectului, Lucian Galeş - reprezentant al Consiliului Judeţean, senatorul Ioan Stan, reprezentanţii Asociaţiei Veteranilor de Război, Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, comanda Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni, Detaşamentul de Jandarmi Fălticeni, membri ai partidelor politice reprezentate în Consiliul Local Fălticeni, elevi de la şcolile gimnaziale „Alexandru Ion Cuza”, „Ion Irimescu”, „Mihail Sadoveanu”, „Ioan Ciurea”,  ai Colegiului Naţional „Nicu Gane” şi ai Colegiului „Mihai Băcescu”.

La Monumentul Eroilor de la cimitirul “Grădini”, preotul Neculai Apostol, împreună cu cei doi preoţi slujitori ai Parohiei „Sfinţii Voievozi – Grădini”, a oficiat o slujbă în memoria celor care au căzut pe câmpurile de luptă. Au depus coroane de flori reprezentanţi ai Poliţiei Municipale şi ai Detaşamentului de Pompieri Fălticeni.

În şcolile gimnaziale şi liceele din municipiu elevii au avut ca invitaţi în cadrul orelor de dirigenţie veterani de război care le-au povestit copiilor despre momentele grele prin care au trecut în cel de-al Doilea Război Mondial.

 

Omagiu eroilor din Cornu Luncii

Tot joi au avut loc ceremonii militare la Monumentul Eroilor din Cornu Luncii şi la mormântul eroului sublocotenent (post-mortem) Ioan Grosaru din satul Păiseni.

La Cornu Luncii, primarul comunei, Gheorghe Fron, prim-vicepreședintele Asociaţiei Cultul Eroilor, M.M.P. (r) Dumitru Davidel, elevi ai Şcolii de Jandarmi din Fălticeni şi elevi ai şcolii gimnaziale din comună au participat la depunerile de coroane de la mormântul eroului martir al Revoluţiei române din 1989 – sublocotenent post-mortem Puiu Mihailovici. A urmat deplasarea la Păiseni împreună cu o delegație a Batalionului 32 „Mircea” din Timişoara, formată din militari care au luptat în teatrele de operaţiuni şi foşti colegi ai eroului Ion Grosaru, care şi-a pierdut viaţa în teatrele de operaţie din Irak, pe 21 septembrie 2007, când se afla într-un TAB, în misiune de patrulare. La mormântul eroului de la Păiseni, situat în Ansamblul Monumental al Eroilor, unde este o cruce de şapte metri şi jumătate construită în cinstea tuturor eroilor din satul Păiseni şi ale căror nume sunt înscrise pe două plăci comemorative, a fost oficiată o slujbă de pomenire a eroilor şi a avut loc un recital de poezie din cadrul căruia nu au lipsit versurile scrise de eroul Ion Grosaru.

 

Ceremonie militară şi religioasă la Dolheşti

La Monumentul Eroilor din satul Dolheştii Mari au avut loc, începând cu ora 11,00, o serie de manifestări dedicate Zilei Eroilor. După serviciul religios şi depunerea coroanelor de flori a urmat defilarea Gărzii de Onoare care, în acest an, a fost constituită dintr-un pluton de elevi de la Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare”', Câmpulung Moldovenesc, un pluton de elevi de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni şi un pluton de militari de la Batalionul 17 Vânători de Munte “Dragoş Vodă” Vatra Dornei.

În această zi memorabilă pentru comuna de pe Şomuz a fost decernat titlul de Cetăţean de Onoare al Comunei Dolheşti văduvelor eroilor şi veteranilor de război, cadrelor militare în rezervă şi în retragere care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul structurilor Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne, fii şi fiice ale comunităţii dolheştene.

În memoria eroilor căzuţi pentru independenţa şi suveranitatea României, elevii Şcolii Gimnaziale “Hatmanul Şendrea” Dolheştii Mari au prezentat un emoţionant program artistic.

Primarul Cristinel Neculai Bărculescu a precizat: “La acest eveniment au participat, pe lângă elevi şi cetăţeni ai comunei noastre, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava, parlamentari, alte personalităţi şi invitaţi. Pentru prima oară în comuna noastră au fost prezenţi elevii de la Colegiul Naţional Militar <Ştefan cel Mare> Câmpulung Moldovenesc şi militari din Batalionul 17 Vânători de Munte din Vatra Dornei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Eroilor a fost marcată şi la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua Eroilor a fost marcată şi la Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei