Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 110 (6820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Deputatul Dumitru Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Sănătății pe tema deficitului de personal medical

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul, deputat ales în circumscripția electorală nr.35 Suceava, i-a solicitat ministrului Sănătății, Sorina Pintea, soluții privind acoperirea deficitului de personal medical. Parlamentarul sucevean a arătat că în perioada 2010-2016 peste 16.000 de cadre medicale au solicitat și obținut certificate profesionale de liberă practică, documente necesare în vederea emigrării. "În ciuda majorărilor salariale operate în anii 2016 și 2017, media numărului de medici care au părăsit țara anual a gravitat în jurul a 1.300-1.400 de medici. Dacă adăugăm acestor cifre și migrația personalului medical din perioada 2003-2010, atunci ajungem la cifre deosebit de grave, zeci de mii de medici și asistente medicale au părăsit sistemul public de sănătate, fără ca intrările de personal calificat să compenseze aceste pierderi", a precizat deputatul PNL. Mihalescul a mai arătat că în unele situații unitățile sanitare sunt în imposibilitatea practică de a mai funcționa, și a exemplificat cu Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, unde există un deficit de circa 200 de medici și asistente, și cu județul Buzău, care înregistrează anual circa 9.000 de pacienți bolnavi de cancer și unde există numai doi medici oncologi angajați cu normă parțială de timp.

 

Mihalescul i-a cerut ministrului Sănătății să precizeze care este deficitul de personal medical la nivel național

Deputatul PNL a mai arătat că în spitalele din Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc nu există niciun medic cardiolog, iar la Spitalul Rădăuți lucrează un singur specialist în cardiologie, ceea ce crește presiunea asupra Spitalului Județean Suceava și provoacă întârzieri și de peste o lună în tratamentul bolilor cardio-vasculare. În aceste condiții, deputatul Mihalescul i-a cerut ministrului Sănătății să precizeze care a fost, la 30 aprilie 2018, deficitul de personal medical la nivel național, și i-a solicitat o situație cu privire la numărul de posturi pe specialități medicale atât la nivelul medicilor, cât și pentru personalul auxiliar. În același timp i-a cerut precizări cu privire la deficitul de personal medical de la nivelul județului Suceava și o situație defalcată pentru fiecare unitate sanitară din județ. La final, parlamentarul PNL de Suceava i-a mai solicitat ministrului Pintea să-i prezinte măsurile specifice pentru a acoperi schemele de personal și în spitalele mai mici, de provincie, cât și o situație cu privire la numărul de absolvenți ai universităților din România, numărul anual de absolvenți, numărul de posturi de rezidenți scoase anual la concurs și gradul de ocupare a posturilor de rezidenți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Dumitru Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Sănătății pe tema deficitului de personal medical.
 Vizualizări articol: 1351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Dumitru Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Sănătății pe tema deficitului de personal medical0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei