Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 110 (6820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţie

Ioan Balan: „Administraţia publică trebuie să fie un servant al cetăţeanului şi nu invers”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan spune că administraţia publică locală şi centrală există pentru că cetăţenii au agreat să finanţeze structuri administrative care să le furnizeze bunuri şi servicii publice de calitate. Din acest motiv, parlamentarul sucevean este de părere că „administraţia publică trebuie să fie un servant al cetăţeanului şi nu invers, cetăţeanul să fie pus în slujba acesteia”.

În acest context, Ioan Balan a amintit că în curând va intra în dezbaterea comisiilor din Parlament un proiect care să grupeze toată legislaţia aferentă funcţionării administraţiei publice din România, fie sub aspectul organizării, fie sub cel al competenţelor şi asigurării unei finanţări adecvate.

Deputatul liberal are însă mari semne de întrebare vizavi de legea care va rezulta de aici şi a afirmat acest aspect având experienţa legii salarizării, una extrem de proastă şi discriminatorie.

„La fel cum s-a procedat în cazul adoptării Legii salarizări, adică s-a pus carul înaintea boilor, şi în cazul Codului administrativ PSD-ALDE a avut în vedere, mai întâi, interesul preşedintelui partidului de guvernare, apoi interesele unei birocraţii slab performante şi, abia la final, la capitolul cu cea mai puţină importanţă, interesul cetăţeanului plătitor de taxe şi necesitatea comunităţilor locale de a se dezvolta. Personal, încă din anul 2013, de atunci de când domnul Dragnea s-a folosit într-un mod mişelesc de termenul descentralizare pentru a feudaliza cea mai mare parte a patrimoniului din România, nu mai am încredere în nici un demers la care ia parte PSD. Amintiţi-vă că, în anul 2013, ca urmare a unei sesizări a opoziţiei parlamentare, Curtea Constituţională a constatat că acea lege era în integralitate neconstituţională şi că descentralizarea şi stabilitatea statului român chiar ar fi fost puse în pericol de un asemenea act normativ”, a menţionat Ioan Balan.

În opinia parlamentarului sucevean, dacă se dorea o lege funcţională şi adaptată nevoilor din teren ar fi trebuit să înceapă cu o consultare a primarilor şi a celor care lucrează în administraţia locală.

„Le-aş recomanda să scuture de praf standardele de cost din administraţie, elaborate de Emil Boc în anul 2010, dar îngropate de PSD, care ar conduce la economii bugetare şi la respect pentru cheltuirea banilor publici, colectaţi din buzunarele cetăţenilor. De asemenea, aş fi pus-o pe doamna Dăncilă să numere sutele de secretari de stat care populează administraţia publică centrală, sutele şi miile de directori, plătiţi regeşte, cu secretare şi şoferi personali, care stau mai mult prin excursii, denumite <delegaţii>, sutele de agenţii guvernamentale, care toacă bani buni de la buget şi nu fac absolut nimic pentru cetăţean”, a spus Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: „Administraţia publică trebuie să fie un servant al cetăţeanului şi nu invers”.
 Vizualizări articol: 1420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan: „Administraţia publică trebuie să fie un servant al cetăţeanului şi nu invers”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei