Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 110 (6820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Demisie

Deputatul Cătălin Nechifor pleacă din PSD şi i se alătură lui Victor Ponta în Pro România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul sucevean Cătălin Ioan Nechifor va părăsi PSD şi se va alătura partidului înfiinţat de fostul premier Victor Ponta, Pro România. Fost lider al PSD Suceava şi preşedinte al Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor a susţinut o conferinţă de presă, la Suceava, alături de Victor Ponta, în care a anunţat în mod oficial că după o perioadă de 16 ani părăseşte PSD. După ce Victor Ponta a spus că a venit la Suceava pentru „a-l peţi” să se alăture noului proiect, Cătălin Nechifor a anunţat că răspunsul este afirmativ, „pentru că nu puteam decât să fiu Pro România”. El a amintit că dacă cineva i-ar fi spus acum câteva luni că va face acest pas, i-ar fi răspuns că nu se va întâmpla niciodată. „Dar niciodată să nu spui niciodată”, a spus Nechifor, care a adăugat că a luat această decizie şi pentru că la Suceava există o situaţie particulară în care toată lumea este la putere, PNL, PSD sau ALDE şi nimeni nu e în opoziţie.

El a spus că, din punctul său de vedere, dezvoltarea Sucevei s-a oprit în 2015, după plecarea lui Victor Ponta din funcţia de premier, arătând că acesta a fost cel care a sprijinit proiecte importante pentru judeţ, de la construcţia primului tronson al centurii Sucevei, la Aeroportul „Ştefan cel Mare”, modernizarea Spitalului Judeţean, a Muzeului Bucovinei şi a Cetăţii de Scaun, a Spitalului Municipal Fălticeni, construcţia drumului Transrarău sau modernizarea DN 29 Suceava – Botoşani.

 

Cătălin Nechifor consideră că PSD Suceava rămâne pe mâini bune

Nechifor a precizat că este încântat de faptul că Victor Ponta a început construcţia Pro România de la Suceava şi a adăugat că pleacă din PSD cu sentimentul datoriei făcute faţă de acest partid. „Cariera mea este oarecum similară cu cea a lui Victor Ponta. Nu sunt penal, nu am reuşit nici măcar să fiu baron local. Cu toate că puteam să fiu. Şi vă spun cu siguranţă că în 2012 puteam să cer unora să meargă pe sârmă şi cu capul jos. Şi mergeau pentru că erau obişnuiţi. Dar nu am făcut-o pentru că eu cred în altceva. Cred într-o clasă politică deschisă, europeană, cu oameni precum Victor Ponta şi precum cei pe care o să-i vedeţi în curând în echipa noastră”, a precizat Nechifor, el urmând să coordoneze formarea noului partid în judeţul Suceava, dar şi în zona de Nord a ţării. Cătălin Nechifor a spus că PSD Suceava rămâne pe mâini bune, cu actual preşedinte interimar, senatorul Ioan Stan, despre care a spus că cel mai probabil va fi ales preşedinte, şi cu preşedintele executiv, Gavril Mîrza. Întrebat dacă va candida pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor a precizat că îşi doreşte să găsească o persoană care să facă acest lucru, un om capabil, deschis şi cu viziune europeană, pe care îl va sprijini.

 

Victor Ponta: „Eu rămân pro-pesedişti. Sunt doar anti-Dragnea”

Înainte de declaraţiile lui Cătălin Nechifor, fostul premier Victor Ponta a spus că a ţinut să fie prezent la Suceava pentru lansarea noului proiect Pro România, deoarece tot din judeţul Suceava, în anul 2002, şi-a început cariera politică.

Ponta a spus că după trei ani în care a trebuit să răspundă unor acuzaţii, în momentul de faţă nu mai este penal, a redevenit „un om bun”, motiv pentru care vrea să continue lucrurile lăsate neterminate în 2015. „Din motive care ţin de conducerea PSD nu mai sunt membru al PSD, dar eu rămân pro-pesedişti. Sunt doar anti-Dragnea. Noul proiect politic pe care l-am iniţiat, Pro România, vrea să fie o alternativă pentru toţi cei ca mine, şi anume cei care au votat PSD şi sunt dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă. Cei care au considerat că PSD a avut cele mai bune guverne, Năstase şi Ponta, şi acum are cel mai hazliu Guvern”, a precizat Victor Ponta, care a spus că a venit la Suceava şi pentru a-l ruga pe Cătălin Nechifor să i se alăture în acest proiect, alături de Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu.

„Am venit să-l peţesc pe Cătălin, sper să nu mă refuze şi împreună să încercăm să facem lucrurile bune pe care le-am făcut până în 2015, din diverse calităţi, premier, preşedinte de Consiliu Judeţean, simpli parlamentari şi să nu mai facem greşelile de până atunci”, a declarat Ponta. El a atras atenţia că, din nefericire, începând din decembrie 2015, România s-a oprit în loc. Victor Ponta a precizat că prin noul proiect nu îşi propune să fie mai bun decât actualul Guvern, „pentru că asta ar fi prea puţin”, ci îşi propune să fie mai bun comparativ cu perioada 2012-2015.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Cătălin Nechifor pleacă din PSD şi i se alătură lui Victor Ponta în Pro România.
 Vizualizări articol: 2035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Deputatul Cătălin Nechifor pleacă din PSD şi i se alătură lui Victor Ponta în Pro România3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei