Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 110 (6820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Neînţelegeri

Cu oile la păşunat printre casele din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţie explozivă la Rădăuţi, unde o femeie care creşte 400 de oi şi 22 de vaci ameninţă că va duce animalele în faţa primăriei pentru că i se interzice accesul la păşunat. Mai mult, Domnica Ilică reclamă că terenul unde a păşunat până în noiembrie anul trecut a fost luat cu forţa de preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Animale Bucovina, Ionel Onica, iar acesta i-a distrus un saivan pe care-l ridicase acolo. Între timp, pentru că nu are unde să-şi scoată oile la păşunat, femeia apelează la mila oamenilor din Rădăuţi, iar oile pasc printre case. Una peste alta este o situaţie jenantă care nu face deloc cinste oraşului Rădăuţi.

 

Problemele au început în 2016

Între 2010-2016, lucrurile s-au derulat fără incidente, iar Domnica Ilică avea pentru păşunat o suprafaţă de 22 de hectare de teren. În 2016, Primăria Rădăuţi a organizat o licitaţie pentru concesionarea pe o perioadă de 7 ani a terenurilor destinate păşunatului, iar Asociaţia Crescătorilor de Animale Bucovina, al cărei membru fondator este şi Domnica Ilică, a obţinut dreptul de a gestiona o suprafaţă de 86 de hectare de teren. Preşedintele Asociaţiei Bucovina, Ionel Onica, a decis să mute amplasamentul în care erau păşunate animalele Domnicăi Ilică, iar suplimentar i-a redus suprafaţa de la 22 hectare la 15 hectare.

„Pe lângă faptul că mi-a dat un teren mai mic, acesta nu avea nici o cale de acces şi nici sursă de apă. Cum să scot oile la adăpat dacă nu aveam nici o cale de acces?”, s-a întrebat Domnica Ilică.

În noiembrie 2017, femeia a aflat că este exclusă din Asociaţia Crescătorilor de Animale Bucovina, iar colac peste pupăză i s-a cerut să părăsească zona de păşunat.

„Ca şi cum nu era suficient, saivanul pe care îl aveam în locul primit în 2016 a fost tăiat cu drujba. Acum, acolo sunt la păşunat vacile lui Ionel Onica. El are dreptul şi noi nu? Practic ei au acolo maxim 200 de vaci şi stau pe 86 de hectare de teren, iar noi cu 400 de oi şi 22 de vaci nu avem nimic. Asta e o mare hoţie”, a spus Domnica Ilică.

 

„Să vândă animalele, să cumpere alt teren, cum vrea ea”

Contactat telefonic, Ionel Onica a confirmat că Domnica Ilică a fost exclusă din asociaţie şi a explicat că motivul pentru care s-a luat această măsură este neplata cotizaţiei, în sumă totală de 6.000 de lei, pentru anii 2017 şi 2018.

„Ne-a dat în judecată şi a pierdut toate procesele. În plus, anul trecut am încheiat un contract cu ea şi cu Primăria Rădăuţi pe care nu l-a respectat. Ea este o femeie care se ceartă cu toată lumea”, a precizat Ionel Onica.

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Animale Bucovina s-a arătat dispus să discute cu Domnica Ilică şi să-i ofere cele 15 hectare de teren, dar cu condiţia ca acolo să păşuneze doar 200 de oi.

„Cu restul animalelor nu e treaba mea ce face. Să le vândă, să cumpere alt teren, cum vrea ea. Sunt şi alţi crescători de animale în Rădăuţi şi nu putem sta noi după ea. Dacă ar fi plătit şi s-ar fi înţeles cu noi nu mai trebuia să meargă la ziar”, a concluzionat Ionel Onica.

Pe de altă parte, Domnica Ilică spune că a vrut să plătească banii reprezentând cotizaţia, numai că Ionel Onica a refuzat să-i primească, tocmai pentru a avea motiv să o excludă din asociaţie şi să-i ia terenul de păşunat.

Situaţia este una care mocneşte, iar autorităţile ar trebui să se implice la modul serios pentru a nu se ajunge la urmări mai grave.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu oile la păşunat printre casele din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 3033 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cu oile la păşunat printre casele din Rădăuţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei