Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 110 (6820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Apel

Sucevenii, aşteptaţi să se implice concret în marşul auto pentru autostrăzi în Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii sunt invitaţi să se implice concret în marşul auto către Bucureşti, care va avea loc sâmbătă, 19 mai. Sute de maşini sunt pregătite să plece din toate oraşele Moldovei, după un program stabilit, cu joncţiune la Tişiţa, la ora 12.00, după care coloana auto şi moto se va deplasa către sediul Guvernului României.

Sucevenii vor face joncţiunea cu ieşenii şi botoşănenii la ora 9.00 dimineaţa, la Rond Castel de apă, pe E 85, la nord de Roman.

Protestatarii, care se speră că vor fi cât mai numeroşi, vor să forţeze Guvernul, Ministerul Transporturilor şi Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere să-şi asume, cu termene clare, Masterplanul General de Transport al României, cu două obiective majore pentru zona Moldovei: Autostrada A8 Iaşi – Târgu Mureş, care este de importanţă vitală pentru a face legătura cu Europa şi a permite astfel investiţii străine şi intrarea mai rapidă pe piaţa europeană, şi Autostrada Nord-Sud, A7, pe ruta Ploieşti-Suceava, de mare importanţă pentru un drum decent din Moldova către Capitala României.  

Realitatea tristă la zi este că deşi s-a pornit un studiu de fezabilitate pentru A8 încă de acum 11 ani, de atunci nu s-a mai întâmplat nimic concret. Termenul de recepţie asumat pentru A8 trebuia să fie 2019. La fel stau lucrurile şi cu privire la proiectul autostrăzii Ploieşti-Suceava, pentru care nu s-a licitat nici măcar un studiu de fezabilitate.

„O mai mare batjocură pentru o regiune cu peste 4 milioane de cetăţeni români nu s-a mai pomenit. Tocmai de aceea, să mergem în număr cât mai mare la acest eveniment exclusiv civic, la care nu au ce căuta nici însemne de partid, nici discursuri politicianiste. Marşul nostru trebuie să-i facă să înţeleagă că răbdarea s-a terminat. Nu mai acceptăm nici o amânare, am aşteptat destul, inutil şi păcăliţi de promisiuni”, au transmis organizatorii.

Protestul este organizat de asociaţiile civile „Împreună pentru A8” şi „Moldova vrea autostradă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, aşteptaţi să se implice concret în marşul auto pentru autostrăzi în Moldova.
 Vizualizări articol: 1694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sucevenii, aşteptaţi să se implice concret în marşul auto pentru autostrăzi în Moldova5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei