Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 110 (6820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Ioan Stan consideră că decizia lui Cătălin Nechifor de a pleca dintr-un partid care şi-a asumat guvernarea înseamnă o fugă de răspundere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, a declarat, ieri, că a luat act cu regret de decizia deputatului Cătălin Nechifor de a părăsi acest partid şi de a se alătura lui Victor Ponta în noul partid Pro România. Ioan Stan a transmis că bucuria sărbătorii Înălţarea Domnului, pe care a simţit-o ieri alături de multe comunităţi sucevene, a fost umbrită de hotărârea lui Cătălin Nechifor de a părăsi, după mulţi ani, PSD.

„Atât eu, cât şi colegii mei parlamentari, consilieri judeţeni, membri ai Biroului Permanent al PSD Suceava am luat act cu regret de decizia dumnealui deoarece considerăm, cu sinceritate, că experienţa sa politică şi administrativă ar fi putut contribui la întărirea echipei parlamentare social-democrate sucevene. De altfel, complementaritatea pregătirii profesionale şi a competenţelor parlamentarilor social-democraţi suceveni a făcut ca această echipă să fie puternică la nivel judeţean şi naţional, putere folosită în folosul judeţului Suceava pe care îl reprezintă în Parlamentul României”, a spus Ioan Stan.

El a precizat că şi personal regretă decizia lui Cătălin Nechifor, deoarece timp de mai mulţi ani a colaborat cu acesta în Parlamentul României şi în Organizaţia Judeţeană a PSD. „L-am sprijinit în toate demersurile sale politice şi administrative, atunci când a câştigat funcţiile de europarlamentar, deputat, preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, dar mai ales l-am sprijinit în calitatea sa de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD. O dovadă în acest sens stau rezultatele pe care le-am obţinut în toate confruntările electorale în zona pe care am coordonat-o din punct de vedere politic, şi mă refer inclusiv la alegerile prezidenţiale din 2015, unde, fără a invoca scuze puerile, de genul unui asalt mediatic în reţelele de socializare sau implicare excesivă a diasporei, Victor Ponta a fost ales preşedinte”, a declarat liderul PSD Suceava.

 

Ioan Stan: O astfel de decizie arată neputinţa de a veni în sprijinul celor care şi-au manifestat încrederea în cei pe care i-au trimis în Parlamentul României

Ioan Stan a menţionat că acum începe un nou ciclu electoral, care se va încheia peste doi ani şi jumătate, iar PSD va organiza în această perioadă alegeri ale conducerii organizaţiilor locale ale PSD, iar în iunie a.c. vor avea loc alegeri pentru conducerea judeţeană a PSD. „În mod transparent, lipsit de echivoc, oricare membru PSD care doreşte să ocupe o funcţie, fie cea de preşedinte, fie cea de vicepreşedinte sau de membru în biroul permanent, se poate înscrie şi este supus democratic votului, încât fiecare să-şi poată determina reperele dimensiunii sale politice. Consider că o confruntare internă onestă determină calitatea şi forţa unui partid”, a afirmat Ioan Stan.

El a subliniat faptul că, din punctul său de vedere, decizia de a pleca dintr-un partid care şi-a asumat guvernarea înseamnă o fugă de răspundere, precum şi neputinţa de a veni în sprijinul celor care şi-au manifestat încrederea în cei pe care i-au trimis în Parlamentul României. „În acelaşi sens, aderarea la un partid mic de opoziţie reprezintă de fapt o încercare de-a masca fuga de responsabilitate sub sintagma <suntem în opoziţie, nu putem face nimic, suntem încă mici>. De fapt singurul risc pe care şi-l asumă în mod real astfel de oameni este acela de a rămâne mereu mici”, a afirmat liderul PSD Suceava. El a mai adăugat că parlamentarii PSD Suceava vor rămâne fideli obiectivelor asumate în campania electorală, de a sprijini prin iniţiative legislative interesele sociale, economice, culturale ale judeţului Suceava şi de a sprijini demersurile guvernamentale pentru implementarea programului de guvernare asumat unitar de toţi membrii Partidului Social Democrat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan consideră că decizia lui Cătălin Nechifor de a pleca dintr-un partid care şi-a asumat guvernarea înseamnă o fugă de răspundere.
 Vizualizări articol: 2093 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Ioan Stan consideră că decizia lui Cătălin Nechifor de a pleca dintr-un partid care şi-a asumat guvernarea înseamnă o fugă de răspundere1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei