Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 71 (6781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Ziua Siguranţei pe Internet, marcată de elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Siguranţei pe Internet a fost marcată luni, 26 martie, la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, prin organizarea unui eveniment cu tema “Cetăţenia digitală. Drepturi şi responsabilităţi pe Internet privind datele personale”, susţinut de prof. dr. Ştefania Şoiman de la Palatul Copiilor Suceava şi prof. Corina Larionescu de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava. Cei 50 de elevi participanţi din cadrul şcolii (clasele VI-VII) au asistat la prezentarea unor aspecte legate de tipurile de date personale, modul de interacţiune online şi implicaţiile comerciale din spatele activităţii online ale utilizatorilor de internet.

Aflat la a zecea ediţie, concursul derulat cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet 2018 abordează anual teme diferite ce se încadrează în mişcarea globală propusă de INSAFE – reţeaua internaţională a Centrelor Naţionale „Better Internet for Kids”. Tematica anului 2018 - „Cetăţenia digitală. Drepturi şi responsabilităţi pe Internet privind datele personale” - este o iniţiativă lansată de Organizaţia Salvaţi Copiii, în cadrul programelor educaţionale Drepturile Copilului şi Ora de Net. Scopul activităţii desfăşurate pe parcursul a două ore a fost creşterea nivelului de informare şi conştientizare cu privire la datele personale şi la modul de colectare, procesare şi distribuire a acestora în mediul online.

Evenimentul de diseminare, susţinut împreună cu elevul Bogdan - Ionuţ Ungureanu, din clasa a VIII-a, voluntar Salvaţi Copiii Suceava, a avut loc în Laboratorul de Informatică al Şcolii Gimnaziale Nr. 8 Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Siguranţei pe Internet, marcată de elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava.
 Vizualizări articol: 1396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Siguranţei pe Internet, marcată de elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei