Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 71 (6781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilitate

Primăria Todireşti oferă gratuit terenuri pentru case tinerilor din comună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Todireşti pune la dispoziţia tinerilor, în mod gratuit, terenuri pentru locuinţe. Primarul din Todireşti, Vasile Avram, a precizat că încă de anul trecut tinerii din comună pot să primească gratuit parcele de teren cu suprafaţa de 5 ari, doar cu condiţia să-şi construiască o casă. Vasile Avram a spus că potrivit prevederilor legale, parcelele de 5 ari pot fi obţinute gratuit de tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani. Primarul din Todireşti a declarat că şi pentru persoanele care au depăşit vârsta de 35 de ani primăria acordă facilităţi pentru a-şi construi case pe parcele de câte 10 ari. „Şi acestor persoane le acordăm facilităţi, în sensul că o parcelă cu o suprafaţă de 10 ari poate fi concesionată pe o perioadă de 49 de ani, la preţul de 20.000 de lei. Pentru aceste persoane am decis că trebuie să plătească un avans de sub jumătate din preţ, de 7.000 de lei, iar diferenţa în rate, pe o perioadă de 25 de ani, fără dobândă”, a explicat primarul comunei Todireşti.

Vasile Avram a arătat că parcelele se concesionează pe o perioadă de 49 de ani, după care beneficiarii acestora le vor putea cumpăra. El a precizat că primăria a pus la dispoziţia celor interesaţi 150 de parcele de 10 ari. Vasile Avram a spus că până anul trecut au fost acordate 28 de parcele pentru tineri, iar până în prezent au fost concesionate 80 de parcele de 10 ari pentru construcţia de case. Primarul din Todireşti a arătat că aproximativ jumătate din parcelele cu suprafeţe de 10 ari au fost concesionate de locuitori din comună care lucrează în străinătate.

„Ne-am gândit să oferim aceste parcele şi ca o facilitate pentru locuitorii din comună, dar şi pentru cei care lucrează în străinătate şi vor să se întoarcă acasă. Cam 20% dintre cei care au concesionat deja parcelele s-au întors definitiv în comună şi aveau nevoie de terenuri pentru a-şi construi o casă”, a arătat primarul din Todireşti.

Pe de altă parte, el a afirmat că în zonele unde s-au construit case noi, pe terenurile concesionate sau pe cele acordate tinerilor, primăria a asfaltat drumul de acces către locuinţe şi a extins, din fonduri proprii, reţelele de alimentare cu energie electrică şi iluminat publice, iar astfel de investiţii vor fi realizate şi în perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Todireşti oferă gratuit terenuri pentru case tinerilor din comună.
 Vizualizări articol: 2081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Todireşti oferă gratuit terenuri pentru case tinerilor din comună5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei