Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 71 (6781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitări

Sprijin financiar de aproape un milion de lei pentru biserici, de la bugetul local al Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Confruntată cu o avalanșă de solicitări de finanțare din partea unităților de cult, municipalitatea suceveană ar putea să le asigure și anul acesta un sprijin bănesc de aproape un milion de lei, de la bugetul local.

Proiectul de hotărâre privind alocarea sprijinului financiar în valoare de 986.300 de lei, pentru un număr de 17 unități de cult, inițiat de primarul Sucevei, Ion Lungu, urmează să fie discutat în ședința de joi a Consiliului Local Suceava.

Cea mai mare sumă – 300.000 lei, ar urma să fie acordată Bisericii Penticostale Filadelfia, pentru continuarea lucrărilor de construire a unui centru de zi pentru asistență socială.

Pentru Parohia „Sf. Andrei” Suceava este propusă o finanțare de 66.300 de lei, pentru efectuarea de strane din lemn de stejar, pentru enoriași.

Câte 50.000 de lei de fiecare sunt prinși spre finanțare și pentru parohiile „Izvorul Tămăduirii”, „Sfânta Treime”, „Sfinții Trei Ierarhi”, „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, „Sfântul Spiridon”,  „Sfânta Cruce” din Obcini,  „Nașterea Maicii Domnului”,  „Sfântul Gheorghe” Mirăuți.

Fonduri de câte 40.000 de lei de la bugetul local sunt prinse spre finanțare și pentru Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Burdujeni, pentru pictura interioară a bisericii.

Alte șase parohii - „Adormirea Maicii Domnului”, „Înălțarea Domnului”, „Sfânta Vineri”, „Sfântul Ilie” (Burdujeni),  „Sfântul M. Mucenic Gheorghe” și  „Sfânta Cuvioasă Paraschiva” sunt propuse spre finanțare cu câte 30.000 de lei.

Majoritatea solicitărilor sunt făcute pentru sume cu mult mai mari decât cele acordate, care nu pot fi suportate doar de la bugetul local.

Anul acesta municipalitatea suceveană a mai alocat deja un milion de lei către Parohia „Sf. Ioan Suceava”, pentru finalizarea Liceului Teologic „Mitropolit Dosoftei”, al cărui sediu se contruiește la ieșirea spre Ipotești, precum și 500.000 Parohiei “Nașterea Domnului” pentru continuarea lucrărilor Catedralei de pe Mărășești.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sprijin financiar de aproape un milion de lei pentru biserici, de la bugetul local al Sucevei.
 Vizualizări articol: 2108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 8 voturi
Sprijin financiar de aproape un milion de lei pentru biserici, de la bugetul local al Sucevei2.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei