Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 71 (6781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Ora de net

Siguranţa pe net, avantajele, dar şi pericolele din online, dezbătute la Şcoala „Ion Creangă” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia Salvaţi Copiii România a lansat cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet 2018 o competiţie de proiecte adresată copiilor şi tinerilor, desfăşurată sub numele „Cetăţenia digitală. Drepturi şi responsabilităţi pe Internet privind datele personale”. Iniţiativa este derulată în cadrul programului Ora de Net, susţinut de Ministerul Educaţiei.

În vederea participării la concursul menţionat, Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava a organizat, la finele săptămânii trecute, evenimentul ”Cetăţenia digitală”, care a reunit 50 de reprezentanţi ai elevilor, profesorilor şi părinţilor. În cadrul acestuia, au fost dezbătute aspecte legate de tipurile de date personale furnizate de copii pe reţele de socializare, modul de interacţiune online şi implicaţiile comerciale ale colectării de date. Totodată, a fost promovată linia de informare şi consiliere privind siguranţa pe internet a copiilor, ctrl_AJUTOR, coordonată de Organizaţia Salvaţi Copiii şi disponibilă gratuit prin intermediul platformei www.oradenet.ro. Discuţiile au avut scopul de a creşte nivelul de informare al copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice cu privire la drepturile şi responsabilităţile pe internet privind datele personale. Acest eveniment a fost organizat de echipa clasei a V-a A, diriginte prof. Gabriela Aungurencei, coordonată de profesorii Ştefan Leonte şi Alexandrina Jijie. Au mai participat elevi din clasa a VII-a B, cadre didactice şi părinţi.

Potrivit prof. Ştefan Leonte, ”ne-am propus să contribuim la educarea elevilor noştri în spiritul cetăţeniei digitale. Considerăm că este foarte important ca ei să cunoască ce drepturi şi ce responsabilităţi au pe internet, privind datele personale, care este modul de interacţiune online din perspectiva drepturilor copiilor şi care sunt implicaţiile comerciale din spatele activităţii online a utilizatorilor de internet. Sperăm ca fiecare participant să înţeleagă propria contribuţie în spaţiul online şi să ia o decizie informată şi responsabilă faţă de protecţia şi siguranţa datelor sale personale şi ale celorlalţi utilizatori. Mulţumim părinţilor care ne-au fost alături la acest eveniment, doamnei diriginte Gabriela Aungurencei, care a avut câteva contribuţii proprii la tematica dezbaterii, colegilor noştri, precum şi conducerii şcolii noastre, şi nu în ultimul rând copiilor care şi-au dorit să participe la acest eveniment”.

Organizatorii evenimentului au mai menţionat că în perioada octombrie-noiembrie 2017, la nivel naţional, peste 2.700 de cadre didactice s-au alăturat echipei Ora de Net, pentru a susţine o activitate educaţională cu scopul de consultare a copiilor.

„Prin acest demers naţional, derulat în regim de voluntariat, ne-am propus să surprindem cunoştinţele copiilor din România privind drepturile copilului, experienţa online şi percepţia lor faţă de tratarea acestei teme de către adulţii din viaţa lor (profesori, părinţi, autorităţi, mass-media, companii etc.)”, a declarat Georgiana Roşculet, coordonator al proiectului educaţional Ora de Net din cadrul Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Siguranţa pe net, avantajele, dar şi pericolele din online, dezbătute la Şcoala „Ion Creangă” Suceava.
 Vizualizări articol: 1260 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Siguranţa pe net, avantajele, dar şi pericolele din online, dezbătute la Şcoala „Ion Creangă” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei