Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 71 (6781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Manifestare

Centenarul Unirii Basarabiei cu România, celebrat la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Marţi, 27 martie, la Vatra Dornei a fost organizată o manifestare de amploare pentru a celebra 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Evenimentul a fost iniţiat de Liceul Teoretic ”Ion Luca” din localitate,în parteneriat cu Primăria municipiului Vatra Dornei, toate şcolile gimnaziale din oraş, Liceul Tehnologic „Vasile Deac” şi Asociaţia Culturală „Pro Basarabia şi Bucovina”.

Iniţiatorii (prof. Liviu Carp şi conducerea Liceului Teoretic „Ion Luca”) au considerat că ziua de 27 martie este un bun prilej pentru ca întreaga comunitate să fie alături de generaţia tânără, pentru a transmite ce înseamnă respectul faţă de înaintaşi, iubirea de locurile natale, recunoştinţa pentru cei care s-au sacrificat pentru neam şi ţară, precum şi încrederea în viitorul nostru şi al copiilor noştri.

Pentru a marca importanţa unei generaţii de excepţie care, acum 100 de ani, a făcut posibilă înfăptuirea Marii Uniri, au luat cuvântul Ilie Boncheş - primarul municipiului Vatra Dornei, Ciprian Vrînceanu - profesor de istorie la Liceul Teoretic „Ion Luca”, Paraschiva Abutnăriţei - reprezentantă a Asociaţiei Culturale „Pro Basarabia şi Bucovina”, eleva Andreea Arsene - din partea Consiliului Şcolar al Elevilor, de la Liceul Teoretic „Ion Luca”, precum şi elevii  Minerva Ştefana Uţă, de la acelaşi liceu, şi Vasile Barbir, de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 din localitate.

La finalul manifestării, care a avut loc în centrul municipiului Vatra Dornei, sute de elevi, cadre didactice, reprezentanţi ai Consiliului Local, invitaţi din comunitate şi simpli trecători şi-au dat mâna pentru a dansa Hora Unirii, fluturând steaguri şi baloane tricolore. Elevii Liceului Teoretic „Ion Luca” au distribuit trecătorilor semne de carte inscripţionate, realizate sub coordonarea  prof. de istorie Liliana Cernuşcă şi a consilierului educativ prof. Andreia Păştinaru.

Jandarmeria Vatra Dornei s-a ocupat de întreruperea circulaţiei şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentului.

Manifestarea a făcut parte din Programul de activităţi organizate în Săptămâna „Şcoala Altfel” de către Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei.

Potrivit prof. Corina Cristina Atofanei, director adjunct al liceului, acest programa debutat luni, 26 martie, cu o altă activitate cu impact pentru comunitate, activitate derulatăsub semnul dramaturgului Ion Luca. Elevii au participat la o prezentare despre viaţa şi opera dramaturgului, susţinută de prof. Romanica Jenica. După activităţile care au scos în evidenţă viaţa şi opera dramaturgului, elevii au adus un pios omagiu la mormântul acestuia, unde au aprins câte o candelă. Coordonatori au fost profesorii Paul Bereholschi, Corina Atofanei, Elena Chesa, Liliana Aflorei, Adriana Todasca şi Andreia Păştinaru.

În zilele următoare, în cadrul aceluiaşi program, elevii liceului vor fi implicaţi în activităţi diverse, cultural-artistice, sportive, ecologice, de voluntariat şi implicare socială, activităţi menite să valorizeze educaţia non-formală şi aptitudinile personale ale elevilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centenarul Unirii Basarabiei cu România, celebrat la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Centenarul Unirii Basarabiei cu România, celebrat la Vatra Dornei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei