Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 71 (6781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După gratii

Individul care a ameninţat cu moartea un poliţist, condamnat într-un dosar de trafic cu droguri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iosif Marian Grijincu, individul care a ameninţat cu moartea un poliţist chiar în sediul instituţiei, a fost condamnat ieri de magistraţii de la Tribunalul Suceava într-un alt dosar de trafic cu droguri. El a primit 4 ani de închisoare pentru instigare la finanţarea traficului de droguri şi 3 ani pentru instigare la trafic de droguri de risc. În plus, Iosif Marian Grijincu avea o serie de condamnări mai vechi cu suspendare, iar după ce toate acestea au fost contopite s-a ajuns în final la o pedeapsă de 5 ani şi 4 luni de închisoare. Mai trebuie spus că pedeapsa nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

În acest dosar, potrivit datelor de anchetă, Iosif Marian Grijincu a încurajat în mod repetat doi complici să se ocupe de cultivarea de canabis la domiciliul unuia dintre ei. Grijincu s-ar fi folosit de faptul că este cunoscut în zona Rădăuţi ca dealer de droguri şi le-a dat asigurări celor doi că se va ocupa direct de găsirea clienţilor pentru recoltă. Din ancheta poliţiştilor de la Serviciul Antidrog al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate, sub coordonarea DIICOT, rezultă că Iosif Marian Grijincu l-a determinat pe Iulian Zaharia, din Rădăuţi, să finanţeze o cultură de canabis care a fost dezvoltată la domiciliul inculpatului Florin Dănuţ Ştreangă, din comuna Frătăuţii Noi.

Planul grupului infracţional era următorul: plantele urmau să fie îngrijite până la maturitate, astfel încât să poată fi recoltate şi uscate pentru a deveni propice comercializării. Florin Dănuţ Ştreangă era cel care urma să se ocupe de îngrijirea plantelor până la maturitate, rezultă din anchetă.

 

La percheziţii s-au găsit plante de canabis, dar şi o instalaţie complexă de cultivare a acestora

În urma percheziţiilor derulate în luna mai a anului trecut au fost ridicate instalaţii destinate culturii in-door a plantelor de canabis şi accesorii ale acestora. Printre altele, a fost ridicată o instalaţie complexă de cultivare a plantelor de canabis, construită într-un cort special, un transformator electric şi o lampă electrică cu bec, un termometru electronic, un grinder metalic, un cântar electronic, trei telefoane mobile, cinci cartele SIM, o pipă cu urme de canabis şi două hard-disk-uri.

De asemenea, la percheziţii s-au găsit cinci plante de canabis întregi şi un fragment de plantă de canabis. În urma analizării plantelor la un laborator specializat de analiză şi profil al drogurilor a rezultat cantitatea de 950 de grame (5 fire) plante de canabis în stare natural – verde, plus cantitatea de 0,91 grame fragmente de plante de canabis în stare naturală.

 

Cercetat şi într-un alt dosar de trafic de droguri

Nu este singurul dosar de trafic de droguri care a fost constituit pe numele lui Grijincu. În iulie 2016, el a fost pus sub acuzare într-o cauză care viza alte 22 de persoane.

La vremea respectivă, Iosif Marian Grijincu a fost arestat preventiv, fiind considerat unul din cei cinci inculpaţi cu rol important. Ulterior, după o lună de arest preventiv, judecătorii au stabilit o măsură mai blândă pentru Grijincu, cea a controlului judiciar.

Rădăuţeanul a continuat să facă trafic cu droguri, inclusiv de risc şi de mare risc, într-o sfidare totală a legii. În acest dosar, Grijincu este cercetat alături de Alexandru Huţuleac, zis „Duţu”, nimeni altul decât individul care în decembrie anul trecut l-a lovit cu sabia în cap pe poliţistul Ciprian Dan Sfichi. Totul s-a întâmplat cu ocazia unei percheziţii derulată la domiciliul lui „Duţu”.

 

Condamnat la 8 luni de închisoare pentru că a ameninţat cu moartea un poliţist

Pe numele lui Iosif Marian Grijincu mai există şi o condamnare de 8 luni cu executare pentru ultraj, condamnare care însă nu este definitivă. În cursul lunii decembrie a anului trecut, bărbatul a fost chemat la sediul Poliţiei Rădăuţi pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că i s-a prelungit controlul judiciar într-un dosar de trafic de droguri. Se întâmpla la scurt timp după ce amicul Alexandru Huţuleac îl lovise cu sabia în cap pe poliţistul Ciprian Dan Sfichi.

În momentul în care a intrat în contact cu poliţistul, Iosif Marian Grijincu a început să-l ameninţe, spunându-i că „eşti un om mort”, că „îţi crăp capul” şi că „bine face lumea că vă crapă capul”. Pentru a-l încătuşa pe recalcitrant au sărit mai mulţi colegi ai poliţistului. La scurt timp, Grijincu a primit ordonanţă de reţinere, iar ulterior a fost arestat, măsură menţinută şi în prezent. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individul care a ameninţat cu moartea un poliţist, condamnat într-un dosar de trafic cu droguri.
 Vizualizări articol: 5731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Individul care a ameninţat cu moartea un poliţist, condamnat într-un dosar de trafic cu droguri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei