Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 67 (6777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Cezar STRATON

Cezar STRATON


Corect politic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai bine vom pricepe esenţa ”corectitudinii politice” – care, după mine, nu e altceva decât noul limbaj de lemn impus nouă de Europa – citind însemnările unui românaş care a avut proasta inspiraţie de a face, ca în copilăria lui curată, bucovineană... un om de zăpadă pe peluza casei lui americane. Altfel spus: e un eseu zâmbăreţ, despre mult trâmbiţata ”corectitudine politică”. Sunt, altfel spus - conform limbajului ”corect politic” - de acord să-i spunem curvei ”prestatoare de servicii sexuale publice”, ciungului ”persoană cu dizabilităţi” ori hoţului ”persoană cu propensiune spre acumularea de bunuri ilicite”. Ori ţiganului să-i zic fie... ”romm”... etc. Dar… hai... să nu mergem la extrem!

Citez din jurnalul românului-american: 8:00. Am făcut în faţa casei un om de zăpadă. 8:10. O feministă a trecut pe lângă peluza casei mele şi m-a întrebat, nervoasă, de ce nu am făcut oare... o femeie de zăpadă? 8:15. Am făcut, na… alături de omul de zăpadă... şi o femeie de zăpadă. 8:17. Doica vecinilor mei zice – prea vocal! - că pieptul femeii mele de zăpadă este prea voluptuos, dovadă a unor obsesii masculine infantile, insuficient reprimate. 8:19. Mai tai, mai subţiez, puţin, din ţîţele ”femeii de zăpadă”. 8:20. Tânărul gay din apropiere a murmurat că ar fi putut fi, acolo, construiţi, doi oameni de zăpadă, separaţi şi totuşi uniţi... în loc de o pereche, arătată, prea evident, cu atributele sexuale primare, definitorii ale genului fiecăruia din cei doi oameni de zăpadă, expuse – după el, băiatul gay - prea ostentativ (respectiv, cei doi morcovi postaţi de mine la locurile lor). 8:22. Mut, totuşi, preventiv, cuminte... omul de zăpadă oleacă mai departe de femeia de zăpadă.

8:25. Veganii de la numărul 12 - cu două case mai încolo - s-au plâns despre nasul omului de zăpadă: „Morcovii, rodul pământului... sunt pentru hrană, nu ar trebui stricaţi, umiliţi, pentru decorarea figurilor de zăpadă.” 8:26. Ce să fac!? Apăi… scot şi ascund nasul din morcov al omului meu de zăpadă, odată cu morcovul pus lui pe post de penis, reclamat adineaori, de vecinul meu gay. 8:28. Sunt - cu toate acestea - numit rasist de familia de africani de peste drum, deoarece perechea de zăpadă este prea albă (acum... cum naiba să faci un om de zăpadă... negru!?). 8:31. Musulmanul de la colţul străzii doreşte, imperios, ca femeia de zăpadă să poarte, totuşi, un voal! 8:40. Cineva cheamă poliţia. Un echipaj vine pentru a vedea ce se întâmplă. 8:42. Poliţiştii îmi spun că - sic!? - coada din lemn a măturii din mâna omului de zăpadă trebuie îndepărtată, deoarece ar putea fi folosită ca armă albă. 8:47. Lucrurile se înrăutăţesc după ce eu mormăi, furios: „Da, e o armă... doar dacă aş băga-o în fundul tău gras de poliţai local, născut în Mexic!”.

8:50. Sunt arestat şi băgat în maşina de poliţie. 8:52. Telefonul meu şi mătura sunt confiscate şi sunt mutat – ca un rebel, ca un potenţial terorist - într-o altă maşină de poliţie, chemată, în ajutor, la apelul primilor poliţişti. 8:53. Vecinii mei – emigranţi albi, din Europa – mă aplaudă discret, măsurat - ca un erou fără voie, involuntar - de după geamurile caselor lor. 8:58. Şeful arestului districtual - un chinezoi ce vorbea engleza cu accent stricat - îmi citeşte cele 5 drepturi ale arestatului. Fără a uita să-mi şoptească, scrâşnit, adevărul că Mama Americă nu suportă crearea unor culte păgâne, periculoase, fie şi cu idoli din zăpadă... fie şi pe peluza propriei case! 9:00. La ştiri, sunt prezentat ca presupus, potenţial terorist care creează probleme grave, tocmai în timpul acestor condiţii dificile, de iarnă. Uite aşa s-a terminat imprudenţa mea de a face un om de zăpadă, în America!

P.S. Culmea – asta mai lipsea! - este că un grup jihadist necunoscut mie... şi-a asumat ”isprava” mea, involuntară... ca fiind a lui! Ca o formă de protest ”anti-white, anti-creştini” etc. Şi eu, bietul… încercasem – zău vă spun! - numai să clădesc un biet om de zăpadă în faţa casei mele!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corect politic.
 Vizualizări articol: 1998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Corect politic5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei