Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 dec 2017 - Anul XXII, nr. 278 (6694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a VI-a

Obiectele care vor fi scoase, în scop caritabil, la licitaţia Galei „Top 10 Suceveni” 2017

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gala „Top 10 Suceveni”, ediţia a VI-a, care va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:30, la Conacul Domnesc din Şcheia, este un eveniment care reuneşte oameni de succes, oameni cărora le pasă de semenii lor, oameni care au înţeles care este menirea evenimentului, scopul caritabil, şi care vor da curs invitaţiei şi în acest an. Peste 400 de persoane sunt aşteptate să participe la gala de pe 8 decembrie, persoane care vin cu inimile deschise, vin pentru a cunoaşte oameni deosebiţi, dar şi pentru a sprijini un caz social prezentat de organizatori. Anul acesta, toţi banii care vor rezulta din licitaţii vor ajunge la tânăra Ioana Sorina Amariţei, în vârstă de 19 ani, ţintuită într-un scaun rulant în urma unui accident rutier. Sorina nu îşi doreşte o viaţă în care fiecare pas ar putea fi o povară pentru cei din jur. Visul tinerei de a putea merge din nou poate fi îndeplinit doar cu ajutorul vostru, al oamenilor care-i înţelegeţi suferinţa. Voi puteţi să o ridicaţi din acest scaun. Voi puteţi să o ajutaţi pe Sorina să continue terapia şi să reuşească să facă primii paşi.

Donații și licitații

Există o formă de antrenare socială în scop caritabil care nu se limitează doar la simplul gest de donaţie, ci se bazează pe competiţie, şi în care vânzarea unor bunuri este un pretext pentru strângerea de fonduri de binefacere. Vânzare către cei care oferă, desigur, preţul cel mai bun, aşadar vorbim despre licitaţie. De aceea, o componentă a evenimentului de vineri, organizat de Monitorul de Suceava, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, FederațiaPatronală a Întreprinderilor Mici și Mijlocii Suceava și Complexul Turistic „Conacul Domnesc”, este licitarea unor obiecte oferite în scop caritabil, acţiune care poate deveni cheia rezolvării unei probleme insurmontabile. La fel ca în anii anteriori, zeci de obiecte au fost donate, de oameni generoşi, pentru Gala „Top 10 Suceveni”, obiecte care au ajuns, în urma licitaţiilor, în posesia altor oameni cu suflet, care, în acest fel, au dorit să sprijine cazul social prezentat în cadrul evenimentului. Mai multe persoane au dorit să doneze şi în acest an obiecte pentru licitaţiile ce vor fi organizate în cadrul galei de vineri, 8 decembrie, de la Conacul Domnesc din Șcheia, oameni cărora organizatorii le mulţumesc şi le sunt recunoscători. Oferta este diversificată, iar preţurile de pornire vor fi rezonabile. Evenimentul de vineri va fi transmis în direct de Bucovina TV şi pe www.monitorulsv.ro.

 

Obiectele care vor fi scoase la licitaţie în scop caritabil, vineri, la Gala „Top 10 Suceveni”, sunt următoarele:

„Totem” și „Copaci ireali”

Cele două lucrări ale artistului humorean Radu Bercea sunt realizate cu artelit și acoperite apoi cu un strat de bronz. „Totem” și „Copaci ireali” au, fiecare, dimensiunile de 31/46 de cm și se înscriu în șirul numeroaselor experiențe reușite în domeniul decorativ ale artistului Radu Bercea, care știe să transforme în artă și un banal adeziv pentru parchet sau cauciuc, cum este artelitul.

Donate de Radu Bercea.

Preț de pornire al licitației: 800 de lei.

 

„Toamnă”

Tablou modular în ulei, realizat în tehnica cuţitului de paletă, pe care artista Cristina Hreamătă-Macoveiciuc o preferă. Este o lucrare a cărei unitate stilistică este realizată prin asamblarea de componente de sine stătătoare, care alcătuiesc împreună o expresie artistică şi estetică unitară. Cristina Hreamătă-Macoveiciuc este cunoscută publicului autohton printr-o prodigioasă activitate didactică (profesor titular, din 1995, la cercul de „Artă textilă” din cadrul Palatului Copiilor Suceava) şi expoziţională (locală, regională, naţională şi internaţională).

Donat de Cristina Hreamătă-Macoveiciuc.

Preț de pornire al licitației: 400 de lei.

 

Albumul „Suceava de altădată, Suceava de astăzi”

„Suceava de altădată, Suceava de astăzi” este un album ce reunește imagini cu zone ale municipiului Suceava din anii 1950 – 1970, puse în oglindă cu fotografii din zilele noastre ale acelorași obiective.

Albumul are 27 de pagini, ce prezintă tot atâtea zone ale orașului, în 66 de fotografii, cu explicațiile aferente.

Volumul a fost realizat de „Monitorul de Suceava”, în doar două exemplare, unul aflându-se la sediul redacției.

Donat de „Monitorul de Suceava”.

Preț de pornire al licitației: 400 de lei.

 

Albumul „Cărți poștale din Bucovina”

Volumul prezintă peste 1.500 de cărți poștale și fotografii vechi din întreaga Bucovină, aflate în colecția lui Mykola Salagor, șeful vămii Porubne. Albumul a fost tipărit la Cernăuți, în limba ucraineană, într-o calitate grafică deosebită și într-un tiraj de 1.000 de exemplare.

Pe lângă fotografiile și cărțile poștale din partea de nord a Bucovinei, aflată astăzi în Ucraina, în album se reg[sesc imagini rare, din secolele XIX și XX, care prezintă zonele Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Pojorâta, Iacobeni, Valea Putnei, Vatra Dornei etc.

Donat de profesorul Roman Istrati.

Preț de pornire al licitației: 700 de lei.

 

„Studentul”

Lucrarea „Studentul” este realizată de artistul plastic sucevean Lucian Mînecan, în vârstă de 35 de ani. Lucian Mînecan s-a remarcat în spaţiul artistic cu lucrări realizate în creion, excepţionale fiind portretele sale, prin care a transmis extrem de multă sensibilitate. Pictura expusă astăzi, care are dimensiunile 60/80 cm, reprezintă viziunea pictorului, ce descrie imaginea tânărului contemporan, într-un stil artistic între avangardă şi pop art, realizată printr-un mix de culori patinate şi o suprapunere de forme liniare, ce dau o tentă jucăuşă şi interesantă. Lucian Mînecan este un obişnuit susţinător al „Galei Top 10 suceveni”, el donând lucrări pentru scopul umanitar al evenimentului nostru de fiecare dată când a fost solicitat.

Donată de Lucian Mînecan

Preț de pornire al licitației:  700 lei

 

„Cu capra de Anul Nou”

„Cu capra de Anul Nou” este o creație a artistului Toader Ignătescu, premiant al galei noastre în anul 2013. Lucrarea este sculptată în lemn de paltin și are dimensiunile de 86/33 cm. Lucrarea face parte dintr-o serie de basoreliefuri cu subiecte din poveștile lui Creangă, proverbe și zicători, obiceiuri românești din perioada de iarnă și nu numai.

Meşterul cioplitor Toader Ignătescu - primul sculptor satiric din Bucovina, este cel datorită căruia această regiune a intrat în circuitul naţional al artei naive din România. De peste 12 ani de zile îşi pune casa şi terenul la dispoziţia artiştilor din ţară şi de peste hotare, pentru a organiza, din fonduri exclusiv private, o tabără de creaţie a meşterilor populari, un adevărat incubator de talente şi idei, din care răsar apoi opere de artă care încântă mii de oameni.

Donat de Toader Ignătescu.

Preț de pornire al licitației:  600 de lei.

 

Minge de fotbal cu autograful lui Mircea Lucescu

Mingea de fotbal cu autograful lui Mircea Lucescu, cel mai de succes antrenor român, a ajuns la evenimentul nostru grație eforturilor lui Ciprian Anton, președintele Asociației Județene de Fotbal Suceava, și cu sprijinul Federației Române de Fotbal. Autograful a fost acordat de Mircea Lucescu cu ocazia meciului România – Turcia, 2-0, meci disputat la Cluj, în data de 9 noiembrie 2017.

Donată de Federația Română de Fotbal.

Preț de pornire al licitației: 500 de lei.

 

Tricoul naționalei de fotbal a României, cu autografele jucătorilor

În această toamnă, Federația Română a Fotbal a prezentat noile tricouri de joc ale naționalei, care vor fi folosite în campania de calificare la Euro 2020. Noua emblemă a fost lansată pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire și cuprinde o reinterpretare modernă a stemei naţionale şi simbolurile adaptate ale celor cinci provincii româneşti, concentrate în jurul unui pentagon asemănător celui de pe mingile de fotbal. Autografele au fost acordate de jucătorii naționalei cu ocazia reuniunii de la începutul lunii noiembrie, când au avut loc meciurile amicale cu Olanda și Turcia. Și acest tricou a ajuns la Gală datorită lui Ciprian Anton, președintele Asociației Județene de Fotbal Suceava, și cu sprijinul Federației Române de Fotbal.

Donat de Federația Română de Fotbal.

Preț de pornire al licitației: 600 de lei.

 

100 de obiecte din sticlă, donate de STIL GLASS în scopul sprijinirii financiare a Ioanei Sorina Amariţei

Anul acesta, firma STIL GLASS din Suceava, singura producătoare de sticlărie manuală din zona Moldovei, care scoate pe poartă o sticlărie suflată și pictată manual, adresându-se celor care caută în aceste produse mai mult decât utilitate, a donat pentru Gala „Top 10 Suceveni" 100 de astfel de obiecte, în scopul sprijinirii financiare a Ioanei Sorina Amariţei. Dumneavoastră nu trebuie decât să le cumpăraţi, iar toţi banii obţinuţi din vânzarea acestor produse vor ajunge la Sorina. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obiectele care vor fi scoase, în scop caritabil, la licitaţia Galei „Top 10 Suceveni” 2017.
 Vizualizări articol: 1645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Obiectele care vor fi scoase, în scop caritabil, la licitaţia Galei „Top 10 Suceveni” 20175.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei