Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 dec 2017 - Anul XXII, nr. 278 (6694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Soluţie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împinge de la spate dosarul lotului Dîmbu-Olărean-Babiuc-Bărbuţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis contestaţia reprezentanţilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu privire la durata procesului în care sunt judecaţi fostul procuror Dumitru Dîmbu, fostul judecător Bogdan Bărbuţă, ex-primarul din Rădăuţi Aurel Olărean, respectiv pe omul de afaceri Constantin Babiuc.

Totul a plecat de la faptul că procurorii DNA au ajuns la limita răbdării după ce judecătorul de caz a dat pronunţarea în Camera Preliminară în iunie 2016, dar de atunci şi până acum nu a motivat încă soluţia. Instanţa supremă a decis că judecătorul de la Curtea de Apel Cluj care analizează acest dosar are termen până cel mai târziu pe 14 martie 2018 pentru a motiva soluţia pentru ca ulterior să se poată judeca şi contestaţia de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De asemenea, s-a mai stabilit că până pe 17 septembrie 2018 nu se mai poate formula o altă sesizare privind durata procesului.

Inculpaţii din acest dosar au fost trimişi în judecată pe data de 3 octombrie 2014, fiind acuzaţi de foarte multe fapte asociate celor de corupţie. Principalii inculpaţi din dosar au fost arestaţi preventiv.

Vârful de piramidă al anchetei face referire la afacerile derulate de Constantin Babiuc. Acesta ar fi pus la cale o schemă ilicită de îmbogăţire, iar pentru asta a avut nevoie şi a fost ajutat sau protejat de judecătorul Bogdan Bărbuţă şi procurorul Dumitru Dîmbu.

Potrivit anchetatorilor, în perioada martie-octombrie 2005, judecătorul Bogdan Bărbuţă a pronunţat 69 de hotărâri judecătoreşti cu încălcarea dispoziţiilor legale şi atestarea unor fapte neconforme realităţii. Prin aceste hotărâri, lui Babiuc i s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 41,59 ha, pe care omul de afaceri a înstrăinat-o ulterior, obţinând un profit de aproximativ 4.000.000 de lei.

Rămâne de văzut în ce măsură aceste acuzaţii vor fi confirmate sau nu de instanţele de judecată.

Nu putem să nu remarcăm şi faptul că dosarul a stat în faza de cameră preliminară din octombrie 2014 şi până în iunie 2016, iar motivarea nu este dată nici acum, la final de martie 2017. În aceste condiţii, cert este că un verdict în acest dosar este foarte departe.

Pe lângă inculpaţii amintiţi mai sus, în acest dosar au mai fost trimişi în judecată judecătorul Daniela Prandea, avocata Isabela Zorica Vega, fostul şef al Punctului Poliţiei de Frontieră Siret Mihai Prelipcean, fostul primar din Marginea Ioan Onufrei, două pensionare, Silvia Panţîru şi Maria Cociorvan, două persoane fără nici o ocupaţie, Victoria Ţîcşă şi Alina Ancuţa Solovăstru, dar şi persoana juridică Nikodemus. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împinge de la spate dosarul lotului Dîmbu-Olărean-Babiuc-Bărbuţă.
 Vizualizări articol: 2806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împinge de la spate dosarul lotului Dîmbu-Olărean-Babiuc-Bărbuţă1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei