Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 dec 2017 - Anul XXII, nr. 278 (6694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cu forţe multiple

Salvamont va organiza o nouă acţiune de căutare a pompierului prins de avalanşă în munţii Călimani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă acţiune de căutare a pompierului dornean prins de o avalanşă în munţii Călimani, în data de 1 decembrie a.c., se va desfăşura vineri, 8 decembrie, dacă vremea va permite, a informat, ieri, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, printr-un comunicat de presă. La acţiune vor participa 60 de salvamontişti din toată ţara, organizaţi pe serii de căutare, şi jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” Suceava va acorda suport pe tot parcursul acţiunii şi va avea un reprezentant în zonă, cu care se va ţine legătura permanent pentru stabilirea detaliilor de căutare. Potrivit comunicatului, la căutare se vor folosi şi câini specializaţi pentru avalanşă şi autoşenilate din dotarea ISU. Această a doua acţiune de căutare va fi coordonată de Voicu Raia şi va avea loc doar în  condiţii meteo favorabile şi numai după verificarea stratului de zăpadă din zonă, întrucât riscul de producere de avalanşe este de 50-60%.

Reprezentanţii Salvamont au anunţat acţiunea la o întâlnire desfăşurată la solicitarea prefectului de Suceava marţi, 5 decembrie a.c., la Primăria Vatra Dornei.

La întâlnire au mai participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Niţă, primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheş, şeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, şeful Inspectoratului de Jandarmi Suceava, lt. col. Mihai Lungu, şeful Serviciului Salvamont din CJ, Voicu Raia, directorul Salvamont Vatra Dornei, Petru Ariciuc, directorul Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, şi comandantul Batalionului 17 Vânători de Munte Vatra Dornei, lt. col. Iuliu-Ilie Cristian Arsene. 

Comunicatul remis de prefect mai arată că, în cadrul întâlnirii de marţi, s-a prezentat şi o informare cu privire la modul de desfăşurare a căutării din 1 decembrie şi a cauzelor producerii accidentului. Reprezentanţii Salvamont au precizat că munţii Călimani formează o zonă greu accesibilă şi nu este un traseu recomandat turiştilor, din motive de siguranţă. Cele trei persoane care au urcat pe munte activau ca voluntari de 10 ani şi erau bine pregătite, dar au mers pe un traseu mai scurt, altul decât cel stabilit. În urma accidentului, un pompier a fost rănit şi se află în Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, iar partenera pompierului dispărut şi-a pierdut viaţa. Cei trei urcaseră pe munte pentru a arbora drapelul României, de Ziua Naţională, pe vârful Pietrosul Călimani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salvamont va organiza o nouă acţiune de căutare a pompierului prins de avalanşă în munţii Călimani.
 Vizualizări articol: 1378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salvamont va organiza o nouă acţiune de căutare a pompierului prins de avalanşă în munţii Călimani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei