Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 dec 2017 - Anul XXII, nr. 278 (6694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Mobilizare

Poliţişti, pompieri şi jandarmi din toată ţara au donat ieri sânge pentru colegul lor sucevean, grav rănit în misiune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţişti, jandarmi şi pompieri din toată ţara s-au prezentat, ieri, la centrele de transfuzii sanguine ca să doneze sânge pentru poliţistul sucevean Dan Ciprian Sfichi, aflat în stare foarte gravă la Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu", din Iaşi, după ce a fost grav rănit în timpul unei misiuni.

Poliţistul rănit a avut nevoie de cantităţi mari de sânge în urma traumatismului cranio-cerebral provocat, marţi, de un agresor care i-a spintecat capul cu o sabie, precum şi după cele două intervenţii chirurgicale complexe la care a fost supus după agresiune.

Directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Suceava, dr. Maria Pilat, a declarat că a primit o solicitare de sânge din partea spitalului din Iaşi şi prima tranşă, de 20 de pungi, din stocul existent la centru a fost trimisă ieri cu o ambulanţă.

La centru erau, ieri, foarte mulţi poliţişti, pompieri şi jandarmi care au venit să doneze sânge. Printre ei s-a aflat şi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” Suceava, plt. adj. Alin Găleată. ”Suntem aici ca să donăm sânge pentru colegul nostru aflat în suferinţă, după ce şi noi am pierdut un coleg, iar altul se află în spital, după o grea operaţie. Ne gândim că Dan se va întoarce acasă, la fetiţele sale, să fie acolo la majoratul lor, să fie alături de ele când vor pleca la casa lor şi să se poată bucura de nepoţi. Din păcate, doar atât putem face pentru el, să donăm sânge şi să ne rugăm la Dumnezeu pentru sănătatea lui, cel mai de preţ lucru din lume”, a declarat Alin Găleată.

 

Neurochirurg: "Este mai bine din punct de vedere hemodinamic, dar are o situaţie cerebrală severă”

În urma afluxului de donatori de ieri, Centrul de Transfuzii Suceava nu are nici o problemă să asigure atât stocul necesar spitalelor din judeţul Suceava, cât şi să răspundă unor alte eventuale solicitări din Iaşi, pentru poliţistul rănit. Dan Ciprian Sfichi are grupa de sânge AB IV pozitiv, dar orice act de donare, indiferent de grupa de sânge, este bine-venit.

În ceea ce priveşte starea poliţistului, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Nicolae Oblu" din Iaşi, dr. Marius Dabija, ne-a declarat că pacientul este în continuare în stare critică, dar a mişcat spontan mâna şi piciorul drept, ceea ce, spune medicul, este un semn bun.

Potrivit medicului, prima intervenţie chirurgicală a vizat reducerea presiunii intracraniene provocate de un edem şi un hematom intracerebral ”important”. Practic, cutia craniană a fost deschisă pentru a lăsa creierului loc să expansioneze. În noaptea de marţi spre miercuri, Dan Ciprian Sfichi a fost supus unei noi intervenţii pentru asigurarea unei hemostaze cât mai bune. Tânărul poliţist este în continuare în comă, sedat, intubat şi ventilat, ”dar mai uşor de controlat”, a afirmat neurochirurgul.

"Este mai bine din punct de vedere hemodinamic, dar are o situaţie cerebrală severă. Prognosticul rămâne în continuare foarte rezervat. Sperăm să nu apară alte complicaţii”, ne-a declarat aseară dr. Marius Dabija.

Alături de Dan Ciprian Sfichi, la spital se află permanent soţia şi tatăl acestuia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţişti, pompieri şi jandarmi din toată ţara au donat ieri sânge pentru colegul lor sucevean, grav rănit în misiune.
 Vizualizări articol: 3053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţişti, pompieri şi jandarmi din toată ţara au donat ieri sânge pentru colegul lor sucevean, grav rănit în misiune5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei