Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 dec 2017 - Anul XXII, nr. 278 (6694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect aprobat

Virginel Iordache: Senatul a adoptat legea pentru reformarea sistemului de învăţământ preuniversitar agricol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a anunţat că plenul Senatului a aprobat proiectul de lege pentru reformarea sistemului de învăţământ preuniversitar agricol. Este vorba despre propunerea legislativă privind modificarea și completarea Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare, în ceea ce privește sistemul de învăţământ agricol, printre iniţiatorii acestui proiect numărându-se și senatorii PSD de Suceava, Ioan Stan și Virginel Iordache.

Potrivit proiectului adoptat de Senat, această modificare constă în introducerea unei secţiuni care reglementează în mod expres modul de organizare a învăţământului agricol preuniversitar.

Senatorul Virginel Iordache a arătat că odată cu această modificare legislativă, liceele cu profil agricol se reorganizează și funcţionează în subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale și a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Iordache a explicat că învăţământul agricol este învăţământ de stat și cuprinde învăţământ profesional, învăţământ liceal/tehnologic agricol și învăţământ postliceal.

„Valorificarea uriașului potenţial agricol din România nu se poate realiza fără reformarea sistemului de învăţământ agricol. În acest moment, în România este nevoie ca liceele agricole să fie ancorate în realitatea practică și în realitatea productivă, să ţină pasul cu evoluţia tehnologiei în domeniul agricol”, a declarat Virginel Iordache. El a adăugat că obiectivul principal al autorităţilor publice centrale care răspund de pregătirea profesională, în domeniul agricol, trebuie să fie realizarea și implementarea unei politici coerente, care înseamnă, pe de o parte, pregătirea specialiștilor în domeniu, dar și comercializarea producţiei agricole, pe de altă parte.

Virginel Iordache a mai precizat că odată cu această modificare e legii, va crește capacitatea Ministerului Agriculturii, prin intermediul instituţiilor descentralizate la nivel judeţean, de a se implica mai intens în asigurarea bazei materiale, a modului de desfășurare a activităţilor practice, în identificarea necesităţilor pieţei de muncă locale, fapt ce va asigura un grad sporit de adaptare și o încadrare mai facilă a absolvenţilor acestor licee pe piaţa muncii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Virginel Iordache: Senatul a adoptat legea pentru reformarea sistemului de învăţământ preuniversitar agricol.
 Vizualizări articol: 1595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Virginel Iordache: Senatul a adoptat legea pentru reformarea sistemului de învăţământ preuniversitar agricol0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei