Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 dec 2017 - Anul XXII, nr. 278 (6694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Infracţiuni multiple

Dosarul atacului criminal asupra poliţistului lovit cu sabia în cap a fost preluat de DIICOT

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DICOOT), Serviciul Teritorial Suceava, au preluat ancheta în cazul agresiunii deosebit de violente asupra poliţistului Dan Ciprian Sfichi, lovit cu sabia în cap în timpul pătrunderii în forţă în casa lui Alexandru Huţuleac, zis „Duţu”, din Rădăuţi, în timpul percheziţiilor dispuse marţi dimineaţă într-un dosar de trafic de droguri.

Cercetările vor fi conexate într-un singur dosar, în care se vor regăsi şi infracţiunile legate de traficul de droguri.

În aceste condiţii, Alexandru Huţuleac a fost pus sub acuzare pentru ultraj, raportat la tentativa la omor calificat, în forma sustragerii de la răspunderea penală, precum şi pentru infracţiunile din dosarul de trafic de droguri: constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de persoane şi loviri sau alte violenţe.

 

Cumul de infracţiuni, care îi pot aduce o condamnare foarte grea 

Un adevărat noian de infracţiuni, cea mai gravă fiind cea de ultraj asupra poliţistului. Pedeapsa pentru prima faptă poate ajunge până la jumătate din 37 de ani de închisoare, asta dacă victima va supravieţui, aşa cum sperăm cu toţii. Având în vedere că există posibilitatea contopirii mai multor condamnări, fiind vorba de mai multe infracţiuni, pentru Alexandru Huţuleac s-ar putea ajunge la o pedeapsă foarte mare.

Din ancheta preliminară a procurorilor DIICOT rezultă că Alexandru Huţuleac l-a atacat pe poliţist cu scopul de a se sustrage de la urmărirea penală, urmărind să împiedice efectuarea percheziţiei domiciliare la locuinţa sa.

Constatările medico-legale preliminare arată că poliţistul în vârstă de 35 de ani a suferit un politraumatism cu traumatism cranio-cerebral grav, cu plagă cranio-cerebrală, leziuni care pot necesita 100-110 zile de îngrijiri medicale. Sigur că este vorba de constatări medicale preliminare, evoluţia stării tânărului poliţist fiind incertă, iar prognosticul medicilor rezervat.

Iniţial, cercetările pentru tentativa de omor asupra poliţistului au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, însă pe parcursul zilei de marţi DIICOT a decis ca toate infracţiunile să fie conexate la acelaşi dosar.

 

Filmul scenei de coşmar din holul casei lui Huţuleac

Reamintim că marţi dimineaţă poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale, „mascaţii” poliţiei, au descins în opt locaţii, într-un dosar de trafic de droguri coordonat de procurorii DIICOT Suceava.

La locuinţa lui Huţuleac nu a răspuns nimeni, astfel că după somaţiile legale poliţiştii au forţat uşa şi au intrat în holul locuinţei, în beznă totală.

Dan Ciprian Sfichi a intrat al doilea în locuinţă şi a fost lovit cu sabia în partea stângă a capului, suferind o leziune înfiorătoare. Lovitura cu sabia i-a intrat acestuia prin cutia craniană şi i-a afectat creierul. Pentru a vă face o imagine despre violenţa atacului, tăietura are 12 centimetri lungime şi în jur de 5 centimetri adâncime.
Cu toate acestea poliţistul în vârstă de 35 de ani a fost conştient şi cooperant în jur de 40 de minute, ulterior intrând în comă.

Poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale au în dotare căşti de protecţie şi scuturi, însă din păcate acestea nu au fost folosite la pătrunderea în casă, deşi existau indicii clare ale unei intervenţii cu grad ridicat de risc.  

 

Huţuleac: „Regret incidentul amarnic şi mă rog ca domnul poliţist să fie bine”

Ieri, în timp ce era dus în faţa magistraţilor de la Tribunalul Suceava, cu propunere de arestare preventivă, Alexandru Huţuleac a repetat în faţa camerelor de luat vederi de mai multe ori: „Regret incidentul amarnic şi mă rog ca domnul poliţist să fie bine”.

Avocatul acestuia, Tudor Sălăgean, a declarat că din punctul său de vedere poliţiştii nu au respectat procedura când au ajuns la locuinţa lui Huţuleac, cauză din care acesta s-a panicat şi a crezut că este ţinta unor atacatori care vor să-l ucidă în casă. El a mai spus că clientul său ar fi preferat să fi fost el împuşcat decât să fie în situaţia de acum. Mai mult, Alexandru Huţuleac susţine că îl cunoştea destul de bine pe poliţist, ambii mergând la aceeaşi sală de forţă din Rădăuţi, şi nu ar fi vrut sub nici o formă să-i facă vreun rău acestuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul atacului criminal asupra poliţistului lovit cu sabia în cap a fost preluat de DIICOT.
 Vizualizări articol: 7199 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Dosarul atacului criminal asupra poliţistului lovit cu sabia în cap a fost preluat de DIICOT3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 7 dec 2017, 21:24:07
Domnule advocat,de ce nu a sunat la 112 daca i-a fost frica?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei