Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 nov 2017 - Anul XXII, nr. 269 (6685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Taxe și impozite

Rădăuțenii vor plăti aceleași dări locale în 2018 ca și în 2017

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nivelul dărilor locale pentru anul viitor rămâne neschimbat, condiții în care contribuabilii rădăuțeni vor plăti aceleași taxe și impozite ca și în acest an. Decizia a fost luată de Consiliul Local Rădăuți în ședința ordinară din această săptămână. Șeful Serviciului Taxe și Impozite din Primăria Rădăuți, economistul Silviu Ursescu, a declarat: „Deliberativul rădăuțean a stabilit la propunerea ordonatorului principal de credite, primarul municipiului Rădăuți, ca impozitele și taxele locale să rămână, în linii mari, aceleași care au fost practicate în anul 2017. Unele mici modificări au provenit prin adoptarea de către Guvern a Ordonanței 79/2017 pentru modificarea Codului Fiscal, ceea ce a dus la micșorarea impozitului pe teren la persoane fizice, de asemenea, aceeași ordonanță a prevăzut o creștere a impozitului pentru mijloacele de transport cu masă maximă autorizată mai mare de 12 tone”.

Impozitul pentru apartament cu două camere rămâne la circa 120 de lei

Revenind la impozitele stabilite de Consiliul Local, Ursescu a exemplificat cu impozitul pe clădiri pentru persoane fizice. În cazul unui apartament cu trei camere cu o suprafață medie de 80 mp situat în zona centrală, acesta va fi în jurul sumei de 180 de lei, pentru un apartament cu două camere va fi de circa 120 de lei, iar pentru o garsonieră cu suprafață de 25 mp, va ajunge la 55-60 de lei. Șeful Serviciului Taxe și Impozite din Primăria Rădăuți a precizat că din rândul taxelor care au suferit modificări sunt de luat în considerare taxele speciale, cele care sunt percepute de la contribuabilii solicitanți de efectuarea unui serviciu, și a amintit taxa pentru vizarea autorizării de funcționare a spațiilor comerciale. În același timp a mai arătat că au fost introduse trei taxe noi, taxa pentru eliberarea avizului necesar efectuării de lucrări tehnico-edilitare, în valoare de 50 de lei, apoi taxa pentru procesarea documentelor necesare înmatriculării mijloacelor de transport în cazul intermediarilor, în valoare de 50 de lei, și taxa pentru exercitarea dreptului de acces al furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice pe proprietățile publice și private ale municipiului Rădăuți, mai exact pentru rețele supraterane. Aceasta va fi de 2 lei/ml/an, pentru infrastructură rețele aeriene va fi de 100 lei/stâlp, iar pentru rețele subterane va fi de 2 lei/ml/an. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădăuțenii vor plăti aceleași dări locale în 2018 ca și în 2017.
 Vizualizări articol: 1498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rădăuțenii vor plăti aceleași dări locale în 2018 ca și în 20170.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Negresa de post cu halva şi dulceaţă Este o prăjitură foarte uşor de făcut, pentru care doar amestecăm toate ingredientele şi turnăm totul în tavă. Şi gata. În ce priveşte gustul, unii îl vor adora pe viaţă, alţii îl vor declara definitiv de neadmis... Asta... Citeşte