Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 nov 2017 - Anul XXII, nr. 269 (6685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gest caritabil al elevilor voluntari de la Şcoala „Ioan Ciurea” Fălticeni

Vineri, 24 Noiembrie 2017 (15:36:34)

De la începutul acestui an școlar, în baza Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC), Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” din Fălticeni a urmărit implementarea proiectului educațional „Dă-mi mâna, prietene!”, derulat în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava și cu Serviciile Multifuncționale pentru Copilul Aflat în Dificultate Fălticeni.

Proiectul vizează implicarea elevilor, ca voluntari, în activități desfășurate cu persoane aflate în dificultate, în vederea susținerii procesului de incluziune socială și de dezvoltare educațională a acestora.

În luna noiembrie s-a derulat prima activitate din planul de acțiune, intitulată ,,Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, care s-a circumscris domeniului social-caritabil. În această direcție, în săptămâna 20 – 24 noiembrie, numeroșii voluntari de la Școala Gimnazială ,,Ioan Ciurea” Fălticeni, alături de cadre didactice, de profesorul coordonator, prof. psih. Mariana Onu, și de directorul școlii, prof. dr. Marius Pintilii, au adus zâmbetul pe buze și au dăruit bucurie și optimism celor peste 40 de copii din cadrul Serviciilor Multifuncționale Pentru Copilul Aflat în Dificultate din Fălticeni. Cu acest prilej, directorul Serviciilor Multifuncționale, Gabriela Curtui, le-a prezentat voluntarilor misiunea generală, structura și activitățile instituției pe care o coordonează.

Implicându-se în acest proiect educațional, elevii voluntari SNAC, sprijiniți de părinți, au pus mult suflet în donarea de alimente pentru copiii din centrele plasament/ casele de tip familial, dovedindu-și spiritul de inițiativă și dorința de a-i ajuta pe cei din jurul lor. În fond, prin astfel de acțiuni comunitare, care iau forma voluntariatului, elevii pot descoperi o oportunitate deosebită de învățare, o valoroasă experiență de viață.


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gest caritabil al elevilor voluntari de la Şcoala „Ioan Ciurea” Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2097 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Gest caritabil al elevilor voluntari de la Şcoala „Ioan Ciurea” Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Negresa de post cu halva şi dulceaţă Este o prăjitură foarte uşor de făcut, pentru care doar amestecăm toate ingredientele şi turnăm totul în tavă. Şi gata. În ce priveşte gustul, unii îl vor adora pe viaţă, alţii îl vor declara definitiv de neadmis... Asta... Citeşte