Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 nov 2017 - Anul XXII, nr. 269 (6685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reușită medicală

Femeie de 205 kg, cu multiple afecțiuni, operată laparoscopic cu succes la Spitalul de Urgență Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipa multidisciplinară formată din medicii chirurgi Octavian Diaconu și Livia Petre, medicul anestezist Violeta Ștefan și asistenta medicală Mariana Codău, din cadrul Spitalului de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, a operat, ieri, cu succes o pacientă în vârstă de 44 de ani, care cântărește 205 kg. Pacienta este dintr-un sat din apropierea municipiului Suceava și a fost internată, miercuri, cu colecistită acută litiazică. Pe lângă afecțiunea acută, femeia este hipertensivă și suferă și de diabet zaharat. Principala problemă, în acest caz, a reprezentat-o greutatea pacientei. Dincolo de problemele medicale, mesele de operație ale Spitalului de Urgență Suceava sunt garantate pentru o greutate a pacientului de 150 kg. ”Am avut emoții mari. Pregătirea preoperatorie a fost laborioasă, din cauza co-morbidităților. Nici anestezia nu este simplă la un astfel de pacient, am avut nevoie de instrumentar special și a trebuit să rezolvăm și problema mesei de operație. A fost operată în urgență amânată, dar am reușit să facem intervenția laparoscopic. Pentru ea, operația clasică ar fi însemnat un risc foarte mare”, a declarat, ieri, dr. Diaconu.

 

Pacienta va fi externată în câteva zile

Intervenția a durat aproximativ o oră, însă post-operator pacienta se simte bine și, dacă nu apar complicații, va fi externată în câteva zile.

Menționăm că cea mai utilizată tehnică operatorie și în același timp cea mai bună pentru chirurgia vezicii biliare este colecistectomia laparoscopică. Aceasta presupune folosirea unei camere video  pentru a vizualiza cavitatea abdominală; în chirurgia clasică deschisă, se realizează prin incizie mare, care necesită o mult mai mare perioadă de recuperare postoperatorie. Colecistectomia (operația de fiere, de bilă) sau extragerea chirurgicală a vezicii biliare este unicul tratament pentru litiaza biliară (pietre la fiere). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeie de 205 kg, cu multiple afecțiuni, operată laparoscopic cu succes la Spitalul de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 4058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeie de 205 kg, cu multiple afecțiuni, operată laparoscopic cu succes la Spitalul de Urgență Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Negresa de post cu halva şi dulceaţă Este o prăjitură foarte uşor de făcut, pentru care doar amestecăm toate ingredientele şi turnăm totul în tavă. Şi gata. În ce priveşte gustul, unii îl vor adora pe viaţă, alţii îl vor declara definitiv de neadmis... Asta... Citeşte