Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 nov 2017 - Anul XXII, nr. 269 (6685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De Ziua Bucovinei

Un fost polițist, propus să devină Cetățean de Onoare al Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un pensionar în vârstă de 88 de ani, Dumitru Leizeriuc, fost poliţist timp de 53 de ani, ar putea deveni Cetățean de Onoare al Sucevei, începând de săptămâna viitoare.

Proiectul de hotărâre privind acordarea acestei distincții, inițiat de primarul Ion Lungu, la recomandarea ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a conducerii IPJ Suceava, precum și a lui Petru Argatu, preotul paroh al Catedralei „Nașterea Domnului”, va fi discutat marți, 28 noiembrie, în ședința de Consiliul Local convocată chiar de Ziua Bucovinei.

Plutonierul adjutant (în rezervă) Dumitru Leizeriuc, în vârstă de 88 de ani, și-a desfășurat activitatea în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava în perioada 1 noiembrie 1954 – 30 iunie 1988.

După 53 de ani de carieră în structurile Poliției Române, acesta a continuat să își asume un rol activ în societate.

Anul acesta IPJ Suceava i-a acordat diploma de merit şi titlul de „Cetăţean al lunii mai”, după ce Dumitru Leizeriuc a găsit o bancnotă de 50 de lei  pe o bancă din zona străzii 6 Noiembrie.

Deşi picioarele nu îl mai ascultă ca acum 35 de ani, când fugea după hoţi, Leizeriuc s-a deplasat de îndată la Poliţia Municipiului Suceava şi a predat banii găsiți pe stradă.

Nu a fost prima dată când Dumitru Leizeriuc a făcut astfel de gesturi. În anul 2003, fostul poliţist a găsit şi predat autorităţilor suma de 1.092.000 lei (în moneda anului 2003) găsită în curtea Spitalului cardiologic Voieneşti – Covasna, unitate medicală unde era internat. Ulterior, o altă sumă de bani a fost găsită de bătrân în Autogara Suceava, fiind de asemeni predată la Poliție. În anul 2014, fostul poliţist a găsit un telefon mobil care a fost restituit persoanei care îl pierduse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un fost polițist, propus să devină Cetățean de Onoare al Sucevei.
 Vizualizări articol: 2666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un fost polițist, propus să devină Cetățean de Onoare al Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Negresa de post cu halva şi dulceaţă Este o prăjitură foarte uşor de făcut, pentru care doar amestecăm toate ingredientele şi turnăm totul în tavă. Şi gata. În ce priveşte gustul, unii îl vor adora pe viaţă, alţii îl vor declara definitiv de neadmis... Asta... Citeşte