Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 nov 2017 - Anul XXII, nr. 269 (6685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modificare calcul

Indemnizaţia pentru creşterea copilului creşte cu 17 lei, de la 1 ianuarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Indemnizaţia minimă pentru creşterea copilului, ajutorul de stat oferit părinţilor pentru copiii până în 2 ani, respectiv 3 ani în cazul celor cu handicap, va creşte cu 17 lei de la 1 ianuarie 2018, odată cu intrarea în vigoare a unei noi ordonanţe de urgenţă a Guvernului României. Creşterea este valabilă pentru indemnizaţia minimă, al cărui cuantum va fi de 1.250 de lei, faţă de 1.233 de lei, cât este acum.

Această modificare se explică prin faptul că raportarea se face la indicatorul social de referinţă (ISR). Noile prevederi legale arată că valoarea minimă a indemnizaţiei lunare nu poate fi mai mică decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinţă. CUM ISR-ul este de 500 de lei, rezultă că indemnizaţia minimă lunară va fi de 1.250 de lei. 

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Suceava, Dan Ionuţ Adomniţei, ne-a declarat că la finele lunii octombrie a acestui an în judeţ erau înregistrate 5.005 familii beneficiare de indemnizaţie pentru creşterea copilului. Interesant este că din acestea, marea majoritate, 4.100, beneficiază de indemnizaţia minimă. Aceste cifre sunt un indicator important referitor la veniturile scăzute ale angajaţilor din judeţ.

Conform legii, părinţii care au realizat venituri mai mari au indemnizaţii care reprezintă 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, până la un cuantum maxim de 8.500 de lei.

Directorul Adomniţei a mai arătat că instituţia mai achită şi 2.580 de stimulente de inserţie. Este vorba de câte 650 de lei pe lună, bani care se acordă după ce părintele care creşte copilul revine la serviciu, până la împlinirea vârstei de 3 ani a micuţului.

Stimulentele de inserţie au fost introduse relativ recent şi reprezintă un important ajutor pentru părinţi. Practic, dacă beneficiarul se întoarce la serviciu cu minim 60 de zile înainte de expirarea perioadei de 2 ani în care are dreptul la indemnizaţie, poate solicita apoi acest stimulent de inserţie de 650 de lei pe lună.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Indemnizaţia pentru creşterea copilului creşte cu 17 lei, de la 1 ianuarie.
 Vizualizări articol: 3027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Indemnizaţia pentru creşterea copilului creşte cu 17 lei, de la 1 ianuarie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Negresa de post cu halva şi dulceaţă Este o prăjitură foarte uşor de făcut, pentru care doar amestecăm toate ingredientele şi turnăm totul în tavă. Şi gata. În ce priveşte gustul, unii îl vor adora pe viaţă, alţii îl vor declara definitiv de neadmis... Asta... Citeşte