Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 nov 2017 - Anul XXII, nr. 256 (6672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învinuiţi

Autorii tâlhăriei comise asupra viceprimarului de la Preuteşti, identificaţi de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Continuarea cercetărilor efectuate de poliţişti în cazul tâlhăriei care a avut loc în urmă cu aproape trei săptămâni asupra viceprimarului comunei Preuteşti a dus la identificarea autorilor. Este vorba despre trei indivizi faţă de care poliţiştii Secţiei de Poliţiei Rurală Preuteşti au dispus, pentru doi dintre ei, punerea în mişcare a acţiunii penale pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată, iar pentru cel de al treilea, pentru complicitate la furt calificat. Unul dintre autori a ajuns după gratii pentru o perioadă de 30 de zile, în timp ce al doilea individ este deocamdată de negăsit. Cel acuzat pentru complicitate la furt calificat este cercetat în continuare în stare de libertate.

 

Lovit cu ranga în propria curte, după ce i-a surprins pe hoţi furând din garaj

Faptele pentru care sunt acuzaţi cei trei s-au petrecut în timpul nopţii de 20 spre 21 octombrie, la locuinţa viceprimarului comunei Preuteşti, Constantin Daniel Mihăilă. El a fost atunci victima unei agresiuni destul de grave, în timp ce încerca să-i prindă pe hoţii pe care i-a surprins la furat în toiul nopţii, pe proprietatea sa. Bărbatul le povestea atunci anchetatorilor că în timpul nopţii, în timp ce dormea în casă, a fost trezit de soţie, care i-a spus că a auzit zgomote suspecte afară. Bărbatul s-a îndreptat spre întrerupătorul din care poate aprinde lumina în curtea casei, însă becul nu s-a aprins, moment în care a realizat că este călcat de hoţi.

A ieşit afară şi a dat de doi bărbaţi cu glugile trase pe cap, care ieşeau în fugă din garajul gospodăriei. A fugit după ei şi a reuşit să-l prindă pe unul dintre ei, pe care a încercat să-l tragă înapoi în curte. În acel moment, hoţul l-a lovit pe bărbat cu o rangă metalică peste picior. În primă fază victima a căzut la pământ, însă a reuşit apoi să se ridice şi să fugă din nou după ei, reuşind să smulgă haina unuia dintre ei. Până la urmă cei doi hoţi s-au urcat într-o căruţă, reuşind să scape în întuneric.

A doua zi, pe lumină, viceprimarul a găsit prin curte mai multe bunuri (rotopercutor, bormaşină, cleşte, grinzi, dulap), pe care hoţii le-au scos din garaj, însă nu au apucat să le mai încarce în căruţă. Păgubitul bănuia că cei doi hoţi intenţionau să-i golească garajul, iar când i-a surprins făceau un prim transport spre căruţa cu care voiau să transporte ce furau. În urma agresiunii suferite, viceprimarul şi-a scos certificat medico-legal, care atestă că a suferit leziuni care au necesitat şapte zile de îngrijiri medicale.

 

Un prim suspect, recunoscut de viceprimar în timpul agresiunii

În urma cercetărilor întreprinse în primele ore după comiterea tâlhăriei, viceprimarul comunei Preuteşti le-a povestit anchetatorilor că în timpul agresiunii l-a recunoscut pe unul dintre hoţi, fiind vorba de Claudiu Ionel Slabu, un localnic de 27 de ani. În urma audierii acestuia, a fost identificat şi cel de-al doilea suspect, fiind vorba de Dorinel Romică Nechita, un tânăr din Liteni. Cei doi au fost audiaţi de anchetatori, dar nu au recunoscut comiterea faptei.

La puţin timp după tâlhăria de la Preuteşti, poliţiştii i-au depistat la Ipoteşti pe aceiaşi doi tineri, care încercau să fure motorina dintr-un autocamion. Se pare că Claudiu Ionel Slabuşi Dorinel Romică Nechitasunt suspectaţi de comiterea mai multor furturi în ultima perioadă de timp.

 

O probă de necontestat a dus la schimbarea mersului anchetei

În urma agresiunii comise a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni. În urma audierii celor doi principali suspecţi şi în lipsa, în această fază a anchetei, a unor probe solide împotriva lor, s-a luat decizia cercetării acestora în stare de libertate. Pe parcursul derulării anchetei, a apărut şi un al treilea suspect, este vorba de Gheorghe Slabu, de 31 de ani, din Preuteşti, frate al tânărului de 27 de ani, care se afla în căruţă în momentul comiterii tâlhăriei, fiind solicitat de către cei doi pentru transport.

Între timp, au apărut rezultatele probelor ridicate de criminalişti de la faţa locului şi de pe îmbrăcămintea suspecţilor, indicând faptul că sângele de pe geaca lui Claudiu Ionel Slabu îi aparţine lui Constantin Daniel Mihăilă, tânărul de 27 de ani fiind acuzat în acel moment de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. În urma audierilor şi a deciziei de cercetare în stare de libertate, Dorinel Romică Nechita a dispărut de la domiciliu, fiind căutat de poliţişti pentru aceeaşi acuzaţie de tâlhărie calificată. Gheorghe Slabu le-a declarat anchetatorilor că este nevinovat, neştiind la momentul derulării faptelor pentru ce fusese solicitat cu căruţa. În urma probatoriului instrumentat, la data de 7 noiembrie a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Claudiu Ionel Slabu şi Dorinel Romică Nechita, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. În urma audierii, procurorii au decis propunerea măsurii de arest preventiv faţă de Claudiu Ionel Slabu, care, prezentat marţi în faţa magistraţilor instanţei de judecată, a primit mandat pentru 30 de zile. Gheorghe  Slabu este cercetat în stare de libertate pentru complicitate la furt, în timp ce poliţiştii îl caută în continuare pe cel de-al treilea învinuit în dosar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorii tâlhăriei comise asupra viceprimarului de la Preuteşti, identificaţi de poliţişti.
 Vizualizări articol: 2173 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Autorii tâlhăriei comise asupra viceprimarului de la Preuteşti, identificaţi de poliţişti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei