Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 nov 2017 - Anul XXII, nr. 256 (6672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sacul cu bani

Cum a încercat comisarul Nelu Fediuc să scape de dosarul la DNA oferind şpagă 12.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul-şef Nelu Fediuc, fost nume mare în poliţia de frontieră din judeţul nostru, actualmente ieşit la pensie, a fost condamnat pentru mai multe fapte de luare de mită, iar judecătorii de la Tribunalul Suceava au explicat şi pentru ce au aplicat pedeapsa de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi o perioadă de încercare de 5 ani şi 6 luni de zile.

Plângerea din acest dosar împotriva lui Nelu Fediuc a venit din partea Angelei Pascari, o femeie care i-a adus mai multe acuzaţii comisarului Nelu Fediuc, parte dintre ele confirmate prin rechizitoriul de trimitere în judecată, dar şi prin decizia de condamnare.

În declaraţiile date în faţa procurorilor DNA şi susţinute în faţa instanţei de  judecată, Angela Pascari, femeia care l-a denunţat pe Nelu Fediuc, a dat amănunte spumoase despre relaţia cu fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret. Angela Pascari a povestit cum a ajuns să fie protejată de Nelu Fediuc în ceea ce priveşte traficul cu ţigări de contrabandă prin PTF Siret. Pe lângă faptul că îi oferea bani lui Fediuc, femeia a acceptat să întreţină şi relaţii sexuale cu poliţistul de frontieră.

La un moment dat, a refuzat să mai „presteze” pentru Nelu Fediuc, iar ulterior lucrurile au luat o turnură cu totul neaşteptată pentru ofiţer. Acesta a făcut obiectul unei emisiuni la Realitatea TV, în care mai multe persoane au descris amănunte despre faptele ilegale ale fostului şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret.

Plecând de la acestea, dar şi de la plângerile depuse de-a lungul timpului, procurorii DNA Suceava au demarat o anchetă împotriva lui Nelu Fediuc.

 

Întâlnirea şi propunerea

Pentru că denunţătorul principal, respectiv Angela Pascari, a dorit să se meargă până la capăt, s-a ajuns la constituirea unui dosar penal de către DNA Suceava. Despre acest aspect a aflat şi Nelu Fediuc, care a făcut tot ce se putea pentru a scăpa basma curată.

Una dintre acţiunile sale a fost aceea de a interveni pe lângă Angela Pascari pentru ca aceasta să-şi retragă plângerea şi să vină în presă cu o declaraţie prin care să nege totul.

„În septembrie 2009, continuând în demersurile sale i-a oferit susnumitei suma de 12.000 de euro pentru a dezminţi public acuzaţiile aduse împotriva lui în dosarul nr. 38/P/2008. I-a oferit numitei suma de 12.000 de euro cerându-i în schimb să dezmintă public acuzaţiile aduse împotriva lui, la acelaşi post de televiziune Realitatea TV.  Femeia a refuzat oferta”, se arată în motivarea condamnării lui Nelu Fediuc.

Tot aici este cuprinsă şi depoziţia Angelei Pascari: „După câteva zile Fediuc Nelu m-a invitat pe mine şi pe ... la restaurantul de pe strada Bulevard din Botoşani, unde ne-a servit masa şi mi-a oferit din nou bani pentru a-mi retrage denunţul din dosar dat împotriva lui, asigurându-mă că dacă voi face acest lucru el va avea grijă de mine că om putea trece nestingheriţi prin Vama Siret fără să ne controleze nimeni, sub protecţia lui, eu atunci ca să scap de el, i-am dat asigurări că îmi voi retrage plângerea. Dar nu am făcut acest lucru, după care el a aflat că nu m-am ţinut de cuvânt şi de atunci a început calvarul pentru mine, acesta a început să mă ameninţe că mă dă în judecată”, a arătat Angela Pascari.

 

Ameninţările cu procesul

Discuţiile pe tema retragerii denunţului au continuat, iar Nelu Fediuc nu a ezitat să se folosească de toate metodele, inclusiv cele de ameninţare.

„Înainte de a merge la restaurant, inculpatul m-a chemat pe mine şi pe ... şi s-a discutat în legătură cu retragerea plângerii. De faţă mai era preotul Horga, soţia inculpatului, dar nu îmi aduc aminte dacă fiica inculpatul era şi ea prezentă. Ştiu că o persoană din acea încăpere, inculpatul sau soţia acestuia, dar nu mai reţin cu exactitate, ar făcut o remarcă de genul <uite la acest moment pot să vă fac H-u1>, respectiv să ne omoare”, a declarat Angela Pascari în faţa instanţei de judecată.

Fostul şef de la Siret a făcut şi alte remarci, de genul „Măi fată, trebuia să vii la mine, nu să mergi la presă”.

La finalul întâlnirii, la plecare, Fediuc i-ar fi spus denunţătoarei: „Vezi ce cotloane sunt pe aicea aş putea să te omor şi să nu te mai găsească nimeni”.

 

Sifonul de la DNA

Pentru că nu şi-a retras plângerea, Angela Pascari a început să fie tracasată.

„Pentru a-mi retrage plângerea, inculpatul mi-a oferit bani, respectiv mi-a spus să-i spun suma şi el îmi dă bani, iar eu i-am spus că nu am nevoie, deoarece mi-am retras plângerea, iar ulterior a aflat de la o persoană din cadrul DNA că nu mi-am retras plângerea şi a venit foarte furios la mine şi mi-a spus că mă va purta prin procese aşa cum a făcut-o cu ziaristul de la un ziar (n.a. - Sandrinio Neagu de la Monitorul de Suceava, proces pierdut de Nelu Fediuc la trei instanţe, respectiv Tribunalul Braşov, Curtea de Apel Braşov şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie). Mie îmi era frică la vremea respectivă de inculpat, având în vedere discuţia pe care am avut-o cu acesta şi ştiind de la alte persoane că este o fire violentă”, a mai povestit Angela Pascari.

Mai trebuie spus că femeia se aştepta ca lui Nelu Fediuc să i se organizeze un flagrant, aspect care nu avea să se materializeze.

Nelu Fediuc a fost trimis în judecată abia în 2014, la 5 ani de la evenimentele descrise mai sus, şi despre care Monitorul de Suceava a scris cu mult înainte ca dosarul să fie finalizat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum a încercat comisarul Nelu Fediuc să scape de dosarul la DNA oferind şpagă 12.000 de euro.
 Vizualizări articol: 6067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cum a încercat comisarul Nelu Fediuc să scape de dosarul la DNA oferind şpagă 12.000 de euro5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei