Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 nov 2017 - Anul XXII, nr. 256 (6672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Flutur propune ca 50% din redevenţele din resursele naturale să rămână la bugetele locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a propus ca cel puţin 50% din redevenţele din exploatarea resurselor naturale să rămână la bugetele localităţilor în care acestea sunt exploatate. Gheorghe Flutur a fost prezent marţi, 7 noiembrie a.c., la Bucureşti, la dezbaterea Poli regionali – sursă a dinamismului economic, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno – Germană (AHK România), în cadrul căreia a susţinut nevoia de resurse pentru dezvoltarea localităţilor şi a judeţelor. La discuţiile de la Bucureşti au fost prezenţi atât reprezentanţi ai AHK România, cât şi ai Băncii Mondiale.

Flutur a spus că în cadrul discuţiilor a făcut o prezentare a Regiunii de Nord-Est şi a judeţului Suceava, insistând în acelaşi timp asupra mai multor probleme care ar trebuie rezolvate. „Vorbim despre necesitatea descentralizării, dar cu alocarea resurselor necesare. O altă problemă ar fi aceea că bugetele locale ar trebui să fie construite cu 50% din fonduri provenite din resursele proprii ale localităţilor sau judeţene. Şi în acelaşi timp consider că este necesară stimularea asocierii oraşelor apropiate pentru a încuraja investiţiile mari. Şi după exemplul Suceava – Botoşani, consider că acelaşi lucru se poate face şi în alte zone din ţară, cum ar fi Arad – Timişoara sau Galaţi – Brăila”, a declarat preşedintele CJ Suceava. El a subliniat că o prioritate a Guvernului României ar trebui să fie construcţia de autostrăzi care să lege Moldova de estul şi sudul ţării.

 

Reprezentanţii AHK România se vor întâlni cu oamenii de afaceri suceveni

Gheorghe Flutur a mai adăugat că alte probleme care trebuie rezolvate pentru a veni în sprijinul administraţiilor locale ar fi deblocarea legii parteneriatului public privat şi încurajarea administraţiilor pentru atragerea de investitori. „Consider că a fost o dezbatere foarte interesantă, iar la final am adresat invitaţia către reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Româno – Germană, iar pe 17 noiembrie aceştia vor fi prezenţi la o întâlnire la Camera de Comerţ şi Industrie Suceava cu mediul de afaceri sucevean”, a declarat Gheorghe Flutur.

În acelaşi timp, el a arătat că în cadrul dezbaterii de la Bucureşti, reprezentanţii AHK România s-au declarat nemulţumiţi de Guvernul României, atrăgând atenţia asupra derapajelor care pot să apară în urma reformei fiscale. „În cadrul discuţiilor s-a arătat faptul că mediul de afaceri german nu ar dori mai multă relaxare fiscală în România, dar ar fi de preferat ca banii să meargă în infrastructură, educaţie, sănătate, în investiţii pentru viitor, adică să existe o politică realistă. S-a spus că ar fi de preferat o politică prudentă după modelul german. În Germania în fiecare an există o creştere economică, nu spectaculoasă, dar vorbim de creşteri permanente”, a arătat şeful administraţiei judeţene.

Gheorghe Flutur a amintit şi de o serie de rapoarte prezentate de Banca Mondială, arătând că din punctul de vedere al investiţiilor private străine în România, Suceava este pe locul 18, cu judeţele Cluj, Timişoara, Constanţa şi Sibiu. Flutur a mai precizat că într-un sondaj prezentat, la întrebarea „în care capitală de judeţ v-aţi muta?”, Suceava s-a clasat pe locul opt, după Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Constanţa, Sibiu, Iaşi, Oradea, dar înainte de Târgu Mureş, Piteşti sau Piatra Neamţ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur propune ca 50% din redevenţele din resursele naturale să rămână la bugetele locale.
 Vizualizări articol: 1255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur propune ca 50% din redevenţele din resursele naturale să rămână la bugetele locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei