Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 nov 2017 - Anul XXII, nr. 256 (6672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaştere

Peste o sută de medici din ţară vin la Suceava să vadă cum se salvează aici de la amputaţie piciorul bolnavilor de diabet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, prin Compartimentul de Angiografie, organizează, săptămâna viitoare, a IV-a ediţie a Workshopului de tratament minim invaziv în ischemia critică la piciorul persoanei cu diabet. La conferinţa care va avea loc în perioada 16-17 noiembrie a.c. vor veni peste o sută de medici din ţară şi din străinătate.

Reducerea cu 50% a procentului de amputaţie majoră, în cazul persoanelor cu diabet care au dezvoltat ischemie critică la picior şi s-au adresat pentru tratament Spitalului de Urgenţă Suceava, a făcut să crească de la an la an numărul specialiştilor interesaţi să vadă cum se face aici acest tratament.

 “Suntem la a patra ediţie şi ca rezultat al acestor manifestări, în momentul de faţă, suntem la 150 de pacienţi trataţi în Spitalul de Urgenţă Suceava. Ținând cont că, la sfârşitul anului trecut, am avut 117 pacienţi, se justifică şi suportul spitalului, care ne asigură infrastructura şi tot ce este necesar pentru a organiza acest eveniment. Colegii din specialităţile înrudite, respectiv diabet, chirurgie vasculară, cardiologie, neurologie, chirurgie generală, au înţeles utilitatea metodei şi apelează cu încredere la ceea ce putem face”, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, medicul coordonator al Compartimentului de Angiografie din spital, dr. Mihai Creţeanu Jr..

Medicul a spus că, dintre cele peste 100 de persoane care vor fi prezente la eveniment, mai mult de jumătate sunt din alte judeţe din ţară şi şi-au exprimat dorinţa de a participa deoarece doresc să vadă modul în care se realizează îngrijirea piciorului pacientului cu diabet, în echipa multidisciplinară.

De asemenea, vor participa la workshop preşedinţii Societăţii de Neuropatie şi Picior Diabet, Federaţiei Române de Diabet şi Societăţii Române de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională, precum şi doi profesionişti în domeniul endovascular din Atena şi Istanbul, care vor împărtăşi participanţilor experienţa lor în acest domeniu.

 

Media vârstei pacienţilor care beneficiază de tratamentul endovascular al piciorului diabetic este de peste 65 de ani

Medicul radiolog intervenţionist Mihai Creţeanu Jr. a explicat că media vârstei pacienţilor care beneficiază de tratamentul endovascular al piciorului diabetic este de peste 65 de ani, o astfel de intervenţie minim invazivă fiind realizată chiar miercuri dimineaţă în cazul unei paciente în vârstă de 83 de ani.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Suceava, dr. Mihai Ardeleanu, a atras atenţia că ”pandemia de diabet este în creştere fantastică” adăugând că numărul pacienţilor cu diabet care au complicaţii renale şi  ajung să facă dializă este în creştere. Acest lucru se explică şi prin aceea că, în comparaţie cu acum 10-15 ani, supravieţuirea pacientului cu diabet este mai îndelungată, iar complicaţiile renale şi vasculare au timp să se dezvolte.

“Diabetul este o boală care este insidioasă”, a spus dr. Ardeleanu, care afectează vasele de sânge din creier, din inimă şi la extremităţi, iar prin metodele endovasculare medicii reuşesc salvarea piciorului persoanei cu diabet, evitându-se amputaţia piciorului.

Dr. Ardeleanu a mai spus că aplicarea metodelor endovasculare la Spitalul de Urgenţă Suceava reprezintă un pas important, care prin scăderea “drastică” a amputaţiilor de picior ”păstrează omul în condiţia bipedă în care l-a făcut Creatorul”.

Prima zi a workshopului care se va desfăşura la Suceava este dedicată ştiinţei şi comunicărilor medicale, dar şi prezentării de cazuri live rezolvate în sala Compartimentului de Angiografie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, care vor fi discutate de participanţi. A doua zi este rezervată doar prezentării cazurilor live.

La ediţia din acest an a conferinţei, participanţii au pentru prima dată la dispoziţie un simulator de tratament, cu ajutorul căruia se pot familiariza cu modul în care se desfăşoară procedurile în cazul tratamentului piciorului persoanei cu diabet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de medici din ţară vin la Suceava să vadă cum se salvează aici de la amputaţie piciorul bolnavilor de diabet.
 Vizualizări articol: 7068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Peste o sută de medici din ţară vin la Suceava să vadă cum se salvează aici de la amputaţie piciorul bolnavilor de diabet4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei