Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 nov 2017 - Anul XXII, nr. 256 (6672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Program Erasmus

Colegiul „Spiru Haret” derulează proiectul „Youth to Business Enterprise” pentru al treilea an consecutiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” derulează proiectul „Youth to Business Enterprise” pentru al treilea an consecutiv.În perioada 9 - 13 octombrie, a avut loc cea de-a șasea întâlnire de proiect în Karaman, Turcia. La această întâlnire au luat parte directoarea ColegiuluiNațional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, prof. Loredana Bodnar, coordonatoarea proiectului - prof. Daniela Rotaru și elevii: Ieremie Mălina, Lămășanu Ana Maria, Tudor Alexandru și Dănăilă Alexandru. Tema pe care profesorii și elevii au dezbătut-o a fost vânzarea unui produs sau a unui serviciu. Proiectul este realizat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul programului Erasmus+, acțiunea cheie II, parteneriate strategice în domeniul școlar. Proiectul este rezultatul muncii comune a unui grup de profesori din cele 8 țări participante: România, Marea Britanie, Franța, Spania, Turcia, Polonia, Olanda și Slovenia.

 

Liceenii și-au exersat abilitățile de comunicare în limba engleză și de antreprenoriat

Pe parcursul celor cinci zile de proiect, elevii și profesorii au luat parte la workshopuri care au avut ca temă vânzările, au învățat tehnici noi de vânzare a unui produs sau a unui serviciu, au luat parte la activități practice care au presupus cumpărarea și vânzarea unor produse în vederea obținerii de profit. Directoarea Loredana Bodnar a spus că participarea la acest proiect le-a oferit elevilor posibilitatea de a-și exersa abilitățile de comunicare în limba engleză și de antreprenoriat. De asemenea, au învățat lucruri noi despre cultura turcă și au legat noi prietenii. „Elevii Colegiului Național de Informatică <Spiru Haret> așteaptă cu nerăbdare să ia parte la următoarele activități din cadrul acestui proiect. Ei sunt încrezători că vor avea multe lucruri de învățat de la colegii lor din străinătate și că vor putea aplica ceea ce au învățat în acest proiect după absolvirea liceului”, a completat Loredana Bodnar.

 

Elevii învăță cum să-și realizeze propriul plan de afaceri

Proiectul își propune să dezvolte competențele antreprenoriale ale elevilor, lucru ce le oferă posibilitatea de a lua contact direct cu lumea oamenilor de afaceri și de a-și dezvolta propria afacere. Elevii învăță cum să-și realizeze propriul plan de afaceri și cum să-l implementeze la nivel local. Pentru început, elevii au făcut o analiză de piață în care au stabilit domeniile în care se pot face investiții și care pot fi dezvoltate la nivelul comunității locale. Pas cu pas, elevii vor parcurge fiecare etapă a unui plan de afaceri, urmând ca la sfârșitul proiectului să aibă un plan de afaceri care poate fi aplicat la nivel local, național sau chiar internațional. „Proiectul își propune să realizeze un site web, să-i învețe pe elevi cum să completeze un CV în format Europass, cum să realizeze un plan de afaceri viabil pentru fiecare țară implicată în proiect, crearea unor broșuri informative, a unei reviste, a unui DVD și al unui clip de prezentare, organizarea unor ateliere de lucru și a unei conferințe de diseminare”, a completat Loredana Bodnar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul „Spiru Haret” derulează proiectul „Youth to Business Enterprise” pentru al treilea an consecutiv.
 Vizualizări articol: 1832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Colegiul „Spiru Haret” derulează proiectul „Youth to Business Enterprise” pentru al treilea an consecutiv5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei