Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 aug 2017 - Anul XXII, nr. 195 (6611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„Bucovina Build&Travel”, ediţia I

Circa 300 de voluntari vor construi 15 case pentru familiile nevoiaşe din Rădăuţi, în doar cinci zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circa 300 de voluntari vor construi, în perioada 4-8 septembrie, 15 case pentru familii nevoiaşe din Rădăuţi. Proiectul va fi realizat de AdePlast, care continuă activităţile de Responsabilitate Socială Corporativă (CSR), împreună cu asociaţiile “Bunul Samaritean” şi “Habitat pentru Umanitate” Rădăuţi, alături de care va construi, în doar cinci zile, cele 15 case pentru familii nevoiaşe din Rădăuţi. Proiectul “Bucovina Build&Travel” este la prima ediţie, iar organizatorii îşi propun, în perioada 4-8 septembrie, să adune 300 de voluntari pentru realizarea lui.

Prin Asociaţia “Bunul Samaritean”, AdePlast va aloca anual materiale din producţia proprie în valoare de 100.000 de euro, în cadrul unui parteneriat pe trei ani. Pentru această campanie, AdePlast livrează materialele destinate termoizolării (termosistem complet AdePlast IZOTHERM PREMIUM - certificat european): adeziv şi masă de şpaclu, plăci de polistiren expandat EPS 80+, plasă de armare din fibră de sticlă, grund şi vopsea lavabilă AERIA SuperWeiss şi tencuială decorativă Sauber. Proprietarul AdePlast, Marcel Bărbuţ, a declarat: ”Ne dorim să implicăm comunităţile locale, să facem cât mai mulţi oameni conştienţi de faptul că pot face bine cu puţin; doar să le pese, să se implice. Îi provocăm şi pe competitorii noştri, companii din zona producţiei de materiale pentru construcţii, să îşi asume acţiuni de responsabilitate socială, pentru ca împreună să aducem fericirea pe chipul românilor”.

 

Proiect care se doreşte extins în toată Bucovina

Proiectul „Bucovina Build&Travel” este la ediţia I, care se desfăşoară la Rădăuţi, iar în anii următori se doreşte a fi extins la nivelul întregii Bucovine. "Într-o eră a izolării individuale, a separării corporatiste şi a competiţiei acerbe avem surpriza plăcută a unui parteneriat de proporţii cu AdePlast în folosul celor în nevoie de o locuinţă decentă. O putem numi o alianţă pentru bine în valoare anuală de 100.000 de euro sub formă de materiale produse de compania românească. 15 locuinţe la <Bucovina Build&Travel> şi alte proiecte sunt astfel posibile. Mulţumim, AdePlast, sunteţi campioni ai implicării!", susţine Adrian Ciorna, preşedintele Asociaţiei “Habitat pentru Umanitate” Rădăuţi.

“Pentru noi este important să putem sprijini, împreună cu AdePlast, nişte familii cu copii afectaţi de lipsa locuinţei sau de condiţii precare de locuit. Astfel, putem preveni abandonul copiilor din cauza sărăciei şi a locuirii inadecvate. Sunt mame singure cu copii, familii cu trei, cinci copii care au nevoie de solidaritatea tuturor. AdePlast a răspuns cu un nivel excepţional de participare“, a declarat Nikolina Ciorna, vicepreşedinte al Asociaţiei “Bunul Samaritean”. Începând cu 7 septembrie sunt invitaţi la Rădăuţi, pentru voluntariat şi informare, primarii din judeţul Suceava care vor putea afla cum să găzduiască ediţiile viitoare. “Proiectul răspunde bineînţeles nevoii unor familii din comunitate. E un lucru foarte bun pentru acestea şi un avantaj al municipalităţii”, a declarat primarul Rădăuţiului, Nistor Tătar.

 

Sejur de relaxare în Bucovina pentru toţi voluntarii

Din comunitate vor fi prezente la „Bucovina Build&Travel” companii mari şi mici, şcoli, biserici, instituţii publice cu sponsorizări şi voluntari. La finalul proiectului, voluntarii au posibilitatea de a petrece un weekend sau o săptămână în Bucovina, experimentând dimensiunea de travel a proiectului. Asociaţia „Bunul Samaritean” este partener de organizare pe zona de expertiză, iar Primăria şi Consiliul Local Rădăuţi pun la dispoziţie terenul şi infrastructura.

Pentru detalii puteţi să luaţi legătura cu Gabriela Streza, e-mail: gabriela.streza@adeplast.ro, telefon: 0735 002 526, din partea AdePlast. Din partea organizatorilor, puteţi să-l contactaţi pe Adrian Ciorna, e-mail: adrian.ciorna@yahoo.com, telefon: 0722 684 679.

„Habitat pentru Umanitate” Rădăuţi este o asociaţie nonprofit care de 15 ani construieşte, renovează şi reabilitează locuinţe simple, decente şi accesibile ca preţ, pentru şi împreună cu familii în nevoie, cu ajutorul voluntarilor şi al resurselor din comunitate. „Bunul Samaritean” este o asociaţie nonprofit ce a debutat în România în 1993. Misiunea asociaţiei include programe de locuire pentru familii formate din tineri proveniţi din centrele de plasament şi alte familii dezavantajate. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.adeplast.ro, www.habitatradauti.ro, www.goodsamaritan.ro. AdePlast este cel mai important producător român de materiale pentru construcţii, cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 300 de voluntari vor construi 15 case pentru familiile nevoiaşe din Rădăuţi, în doar cinci zile.
 Vizualizări articol: 2041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Circa 300 de voluntari vor construi 15 case pentru familiile nevoiaşe din Rădăuţi, în doar cinci zile4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei