Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 aug 2017 - Anul XXII, nr. 195 (6611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Preşedintele şi prim-ministrul României vor fi invitaţi la evenimentele din judeţul Suceava dedicate Centenarului

Miercuri, 30 August 2017 (16:49:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Preşedintele României, Klaus Iohannis, premierul, dar şi alţi demnitari vor fi invitaţi să participe anul viitor la evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri care vor avea loc în judeţul Suceava. Acest lucru a fost convenit în prima şedinţa şedinţă a grupului judeţean care va coordona acţiunile dedicate Centenarului, grup condus de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. ”Noi avem un program foarte ambiţios şi am pornit de la ideea că Suceava, după Bucureşti şi Alba Iulia, e a treia capitală de judeţ care trebuie să se bucure de atenţie pentru că şi Bucovina în 1918 s-a unit cu Ţara, şi atunci vom avea evenimente pe măsură. Toată lumea a fost de acord că va trebui să organizăm evenimente la care să invităm conducerea statului român, preşedintele României, prim-ministrul şi alţi demnitari”, a declarat Flutur. Sala Unirii şi ansamblul statuar dedicat Centenarului sunt principalele obiective care vor fi realizate cu fonduri locale stabilite în şedinţa de miercuri a grupului de lucru judeţean. Sala Unirii va rezulta în urma reamenajării curţii interioare a Palatului Administrativ. Un film documentar despre unirea Bucovinei cu ţara, o medalie care va fi acordată în cinstea Centenarului Marii Uniri, plăcuţe la intrările în judeţ care să marcheze evenimentul, cărţi, albume, broşuri, sunt câteva lucruri incluse în calendarul stabilit miercuri de grupul judeţean. De asemenea, s-a stabilit ca cei care împlinesc anul viitor 100 de ani să fie sărbătoriţi ”într-un fel aparte”, iar primăriile să identifice cimitirele rămase în paragină şi să refacă mormintele eroilor şi a personalităţilor. Gheorghe Flutur a subliniat că în şedinţa de miercuri s-au stabilit şi câteva lucrări de infrastructură ”destul de curajoase” care să fie realizate în cinstea Centenarului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele şi prim-ministrul României vor fi invitaţi la evenimentele din judeţul Suceava dedicate Centenarului.
 Vizualizări articol: 1817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele şi prim-ministrul României vor fi invitaţi la evenimentele din judeţul Suceava dedicate Centenarului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei