Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 aug 2017 - Anul XXII, nr. 195 (6611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Într-un final

Minerii de la Crucea au primit abia ieri diferenţele de salariu din luna mai

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţia la Sucursala Crucea a Companiei Naţionale a Uraniului nu este deloc roz. După ce minerii au întrerupt activitatea de mai multe ori şi au ameninţat cu blocarea în subteran au venit promisiuni că lucrurile vor intra în normalitate.

De la promisiuni până la realitate este însă cale lungă, iar pentru cei 328 de salariaţi de la Crucea ieri a fost o zi de respiro financiar. Şi asta pentru că după lungi aşteptări s-au achitat salariile restante tocmai din luna mai.

În ceea ce priveşte achitarea drepturilor salariale pentru lunile iunie, iulie şi august, nimeni nu poate face nici o previziune.

Şi salariile nu sunt singura problemă de la exploatarea de uraniu de la Crucea. Minerilor nu le-a fost înlocuit echipamentul, respectiv salopetele şi cizmele, de luni bune, iar norma de hrană nu este nici ea achitată.

Pe deasupra, există datorii mari şi către diverşi furnizori, ceea ce pune sub semnul întrebării continuarea activităţii în perioada următoare.

De altfel, problemele financiare ale Sucursalei Suceava a CNU s-au agravat constant, iar în luna iunie exploatările de la Crucea şi Botuşana au fost notificate de furnizorul de electricitate că vor rămâne fără alimentare cu energie electrică, din cauza datoriilor. În urma demersurilor făcute de Prefectura Suceava şi de conducerea sucursalei la Ministerul Energiei, factura restantă pe luna aprilie a fost achitată şi s-au reluat livrările de minereu către uzina de prelucrare a uraniului de la Feldioara.

Sucursala Crucea mai are licenţă de exploatare până la 1 aprilie 2020, urmând ca mai apoi, în lipsa acestui document, activitatea să fie sistată.

Chiar dacă acest aspect este cunoscut la nivelul conducerii centrale a Companiei Naţionale a Uraniului, dar şi la ministerele de resort, nimeni nu a făcut nimic pentru a începe exploatarea de uraniu la zăcământul de la Tulgheş-Grinţieş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minerii de la Crucea au primit abia ieri diferenţele de salariu din luna mai.
 Vizualizări articol: 2032 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Minerii de la Crucea au primit abia ieri diferenţele de salariu din luna mai5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei