Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 aug 2017 - Anul XXII, nr. 195 (6611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Teren propice pentru infractori

Călătorii din Gara Suceava, expuşi la riscuri de iluminatul palid de pe peron

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iluminatul public din cea mai importantă gară a Sucevei este foarte slab pe timp de noapte, atât pe peron, cât şi la linii, cu alte cuvinte în locurile în care se găsesc adesea călători. Situaţia se perpetuează de ani de zile şi nu face decât să menţină un mediu propice pentru cei care caută locuri potrivite pentru a comite fapte de furt.

În fiecare noapte, după ora 24.00, din Gara Suceava pleacă ultimul tren spre Bucureşti, astfel că pe peron se află cel puţin câteva zeci de călători care abia văd pe unde să meargă. La fel stau lucrurile şi dimineaţa, în jurul orei 4.00-4.30, când în Gara Suceava este din nou trafic destul de important, atât dinspre Capitală, cât şi dinspre Timişoara. Problema se va acutiza în sezonul rece, când sunt mai multe ore de întuneric.

Pe peronul gării există câteva becuri, care însă au o putere scăzută. Este posibil ca intensitatea foarte slabă a luminii să fie cauzată şi de faptul că acele lămpi luminoase nu au mai fost curăţate de ani de zile. La linii, de unde se urcă oamenii în tren, este chiar beznă, iluminatul de pe magistrală fiind spre pasarela de pe Calea Unirii.

Gara Suceava se află în proprietatea Regionalei CFR Infrastructură Iaşi, care ar trebui să rezolve această problemă. În urma numeroaselor adrese făcute de Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava în gară s-au montat câteva camere video, care însă, pentru a fi eficiente pe timp de noapte, trebuie să fie însoţite şi de un iluminat pe măsură.

În ultimii ani, în Gara Suceava nu au fost probleme grave legate de călători care să fi căzut victime ale infracţiunilor, însă cert este că pe acolo se perindă destul de des indivizi periculoşi care ar putea fi încurajaţi să acţioneze sub protecţia iluminatului palid.

Şi pentru poliţiştii de la Serviciul Transporturi care îşi fac serviciul zilnic în Postul de poliţie din Gara Suceava iluminatul slab înseamnă un risc mai mare de a fi puşi în situaţii dificile, în cazul în care ar avea de intervenit la o problemă majoră, dar şi şanse mai mari de a-i scăpa pe potenţialii infractori. Pentru poliţiştii care lucrează în Gara Suceava ar trebui ţinut cont şi de factorul psihologic, de trauma pierderii unui coleg în condiţii atât de tragice, în urma crimei de luna trecută de pe peronul gării. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călătorii din Gara Suceava, expuşi la riscuri de iluminatul palid de pe peron.
 Vizualizări articol: 3036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Călătorii din Gara Suceava, expuşi la riscuri de iluminatul palid de pe peron5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei