Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 aug 2017 - Anul XXII, nr. 195 (6611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme repetate

Medicul alergolog acuzat de agresivitate a fost reclamat şi la poliţie, pentru lovire, de mama unui copil bolnav de autism

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recentul caz al mamei care a reclamat la Colegiul Medicilor Suceava comportamentul agresiv, atât verbal, cât şi fizic, al medicului alergolog Ana Maria Scurtu, care are cabinet în Policlinica Areni, nu este, din păcate, prima reclamaţie oficială de acest gen împotriva aceluiaşi cadru medical. După ce a citit în presă despre acest ultim scandal, o femeie din Şcheia, Vasilica Boghean, a ţinut să facă public şi cazul ei, care s-a concretizat şi într-un dosar penal, în prima parte a anului trecut.

 

Un incident care seamănă mult cu cel petrecut recent

Vasilica Boghean ne-a relatat că, pe data de 1 februarie 2016, a mers cu fiica ei, în vârstă de 3 ani şi 2 luni, la medicul Ana Maria Scurtu, deoarece fetiţa era alergică. Femeia mai are un băiat mai mare, atunci în vârstă de 8 ani, bolnav de autism, astfel că a fost nevoită să îl ia şi pe el la Policlinică, unde urma să-i fie consultată fiica.

Vasilica Boghean a intrat aşadar cu ambii copii în cabinet şi a declarat că totul a decurs normal o perioadă de timp, până în momentul în care a rugat-o pe doamna doctor să închidă geamul pentru a nu le fi frig copiilor.

„Brusc, doamna doctor a devenit agresivă, s-a repezit la băiatul de 8 ani, l-a luat de gât şi l-a scos din cabinet, strigând că nu are ce căuta acolo. Nu vă spun prin ce traumă a trecut băiatul bolnav de autism şi cât de greu am reuşit să-l fac să treacă peste moment”, ne-a relatat femeia.

Aceasta a sunat imediat la 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj al Poliţiei municipiului Suceava. În urma incidentului, poliţia a înregistrat un dosar penal pentru infracţiunea de lovire. Ulterior, reclamanta, care a fost primită în audienţă inclusiv de şeful Poliţiei municipiului Suceava de la acea vreme, a consemnat în scris că nu doreşte tragerea la răspundere penală a cadrului medical, ci a cerut ca acesta să fie măcar amendat.

 

„Când am văzut un caz asemănător mi-am dat seama că ce am păţit eu nu este ceva izolat”

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, ne-a confirmat existenţa incidentului din Policlinica Areni, din data de 1 februarie 2016, cu privire la doctorul Ana Maria Scurtu şi a precizat că ulterior s-a dispus clasarea cauzei, la solicitarea reclamantei. Cum dosarul a fost pentru infracţiunea de lovire, iar acesta a fost clasat, nu s-a luat vreo altă măsură de sancţionare.

Vasilica Boghean spune că nu îi vrea răul doctorului alergolog şi de aceea nu a dorit ca dosarul să ajungă în instanţă, ci vrea doar să tragă un semnal de alarmă cu privire la comportamentul acestuia.

„Când am văzut un caz asemănător mi-am dat seama că ce am păţit eu nu este ceva izolat”, ne-a spus femeia.

 

Cazul aflat în atenţia Colegiului Medicilor Suceava

Recent, o altă mamă, Carmina Dăscălescu, a reclamat comportamentul medicului alergolog faţă de ea şi fiul ei în vârstă de 4 ani, mai exact reacţia disproporţionată faţă de faptul că a bătut la uşă şi a intrat în cabinet pentru a întreba dacă îl va mai consulta pe copil. „A început să ţipe şi să mă împingă încât nici nu ştiam ce să mai fac. Putea să îmi spună civilizat că nu avem programare şi nu-l poate consulta pe fiul meu Andrei şi plecam fără nici o problemă. Nu pot să înţeleg de ce a avut o astfel de reacţie total inacceptabilă pentru un medic”, a declarat femeia, care a înregistrat video şi o parte din scandalul iscat de medic.

În acest caz, mama a preferat să depună o plângere la Colegiul Medicilor Suceava.

Contactată de reporterii Monitorului de Suceava, dr. Ana Maria Scurtu a recunoscu că uneori are probleme de comportament vizavi de pacienţii săi şi şi-a cerut scuze. Ana Maria Scurtu este singurul alergolog din Policlinică, are posibilitatea de a face un număr limitat de consultaţii zilnice, şi cel mai adesea numărul celor care îi bat la uşă zilnic este mult mai mare. Inerent, apar presiuni din partea pacienţilor, iar de multe ori nervii sunt puşi la încercare.

În afara acestor două cazuri, sunt şi numeroşi alţi suceveni care s-au plâns, în special pe reţelele de socializare, de comportamentul doctorului Ana Maria Scurtu, reclamând agresivitatea verbală a acesteia. Drept este şi că sunt destui pacienţi care i-au sărit în apărare şi au declarat că au avut parte de un tratament normal din partea acesteia, inclusiv în ceea ce priveşte relaţionarea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicul alergolog acuzat de agresivitate a fost reclamat şi la poliţie, pentru lovire, de mama unui copil bolnav de autism.
 Vizualizări articol: 4871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Medicul alergolog acuzat de agresivitate a fost reclamat şi la poliţie, pentru lovire, de mama unui copil bolnav de autism5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei