Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 aug 2017 - Anul XXII, nr. 179 (6595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizări

Mopan clarifică cum s-a ajuns la anularea licitaţiei pentru cornul destinat elevilor suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Mopan a ţinut să aducă o serie de clarificări cu privire la modul în care s-a ajuns la anularea licitaţiei pentru cornul destinat preşcolarilor şi şcolarilor din judeţ. Aceasta după ce Consiliul Judeţean a anunţat în cursul zilei de luni că licitaţia a fost anulată după ce singurul ofertant, asocierea formată din Mopan Suceava, Parisienne a la Vys Fălticeni, Buzdea Com Fălticeni şi Sava Cazac SNC Broşteni, nu a transmis în termen legal răspunsuri la o serie de clarificări solicitate de autoritatea contractantă, motiv pentru care întreaga licitaţie va fi reluată. În urma acestui anunţ, directorul general al Mopan Suceava, Radu Constantin Daniel, a precizat că în această situaţie s-a ajuns deoarece compania pe care o conduce a fost indusă în eroare de modul de lucru al celor din administraţia judeţeană care s-au ocupat de comunicare pe perioada procedurilor de evaluare a ofertei. Radu Constantin Daniel a explicat că în data de 19 iulie 2017, Mopan a fost înştiinţat de Consiliul Judeţean Suceava pe trei canale de informare, pe SEAP, mail şi fax, cu privire la faptul că evaluarea ofertei tehnice va fi prelungită până pe data de 8 septembrie 2017. El a arătat că în aceeaşi zi, Consiliul Judeţean Suceava a mai trimis o adresă, însă doar pe un canal de comunicare, respectiv prin SEAP, prin care se solicitau o serie de clarificări la oferta tehnică. „Primind prima adresă prin cele trei canale de comunicare, nu s-a mai verificat şi pe SEAP dacă există şi o altă comunicare. Pentru Mopan nu ar fi fost nici o problemă să prezinte răspunsurile solicitate în termen util. Suntem o companie care de peste 10 ani ne-am respectat obligaţiile din acest program Laptele şi Cornul şi, mai mult, eram singurii ofertanţi la licitaţia de anul acesta. Și chiar dacă este legal cum s-a făcut comunicarea, ni se pare cel puţin ciudat că o adresă a fost trimisă pe trei canale de informare, iar o alta, doar pe o singură cale”, a precizat directorul general al Mopan Suceava, el adăugând că această companie poate îndeplini în orice moment condiţiile solicitate. El a mai spus că prevederile legale în vigoare nu interzic în nici un fel Consiliului Judeţean să informeze şi prin fax sau e-mail că solicită clarificări la oferta tehnică.

 

Radu Constantin Daniel: "Mopan îşi oferă toată disponibilitatea pentru a continua buna colaborare cu toate instituţiile statului"

În acelaşi timp, Radu Constantin Daniel a arătat că în condiţiile în care asocierea formată din cele patru firme era singurul ofertant la această licitaţie, s-a solicitat o repunere în drepturi pentru prezentarea clarificărilor solicitate la oferta tehnică depusă.

„Vreau să repet, Mopan este un etalon pentru economia judeţului Suceava, şi nu numai, avânt peste 760 de angajaţi, şi cu plăţi de peste cinci milioane de euro la bugetul de stat în ultimul an. Noi i-am contactat telefonic pe cei de la SEAP, le-am prezentat situaţia, iar ei ne-au comunicat că rămâne la latitudinea autorităţii contractante dacă mai cere din nou clarificările respective sau dacă se reia licitaţia de la zero”, a mai spus Radu Constantin Daniel. El a subliniat că în cele din urmă, Consiliul Judeţean Suceava a comunicat că oferta depusă de asocierea formată din cele patru firme este inadmisibilă, având în vedere că nu s-au prezentat clarificările solicitate. „Nu înţelegem de unde această rigiditate din partea autorităţii contractante, în condiţiile în care eram singurul ofertant”, a precizat Radu Constantin Daniel.

Directorul Mopan a spus că şi pentru această ultimă comunicare, Consiliul Judeţean Suceava a folosit trei canale de informare, prin SEAP, pe mail şi fax. „Nu vreau să spun că s-a procedat ilegal din partea administraţiei judeţene, dar noi am fost duşi în eroare de modul în care s-a lucrat. Este ciudat că pentru două comunicări din aceeaşi zi s-au folosit modalităţi diferite de a ne fi transmise”, a declarat directorul general al Mopan Suceava.

Radu Constantin Daniel a subliniat că Mopan îşi va onora toate obligaţiile contractuale, indiferent de autoritatea contractantă sau partener comercial, şi de asemenea sunt pregătiţi să se înscrie la următoarea procedură de licitaţie. El a spus că cel mai mare regret al Mopan este că preşcolarii şi elevii vor fi privaţi la începutul anului şcolar de cornul oferit prin acest program. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mopan clarifică cum s-a ajuns la anularea licitaţiei pentru cornul destinat elevilor suceveni.
 Vizualizări articol: 4043 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mopan clarifică cum s-a ajuns la anularea licitaţiei pentru cornul destinat elevilor suceveni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei