Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 aug 2017 - Anul XXII, nr. 179 (6595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie de informare

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, se întâlneşte mâine cu suceveni din diaspora

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania “Informare acasă! Siguranţă în lume”, dedicată diasporei româneşti, organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, se desfăşoară la Suceava în parteneriat cu Prefectura, în data de 10 august, de la ora 10.00, în sala de conferinţe a Muzeului de Istorie Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Prefectura Suceava, la manifestare vor fi prezenţi ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, Graţiela Drăghici, secretar de stat în Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Dan Mihai Chirică, secretar de Stat la Ministerul Afacerilor Interne, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

De asemenea, în cadrul evenimentului, comisarul-şef de poliţie Adrian Petrescu, de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, va prezenta modalităţi de evitare a recrutării şi posibilităţi de acţiune în cazul în care există suspiciuni cu privire la oferte de muncă, modalităţi de ieşire din situaţii de exploatare şi sesizarea autorităţilor competente, iar Cristian Teodorescu-Rusoiu, şef serviciu la Departamentul Consular - Ministerul Afacerilor Externe şi Irina Maria Lăpuşte, expert la acelaşi departament, vor aduce în atenţia asistenţei limitele asistenţei şi protecţiei consulare, importanţa documentării, anterior deplasării în străinătate, şi campaniile de informare a cetăţenilor români care intenţionează să se deplaseze în străinătate pentru activităţi lucrative.

De la ora 11.00 vor fi proiectate filme informative pe tematica discutată, după care Alina Preda, consilier în cadrul Direcţiei Politici de Ocupare, Competenţe şi Mobilitate Profesională, de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, va vorbi despre oportunităţile de reinserţie socială şi reintegrare în muncă pentru românii care vor să se întoarcă în ţară. Începând de la ora 12,30, Marin Victor Ionescu, consilier superior la Serviciul Comunicare - Instrumente Structurale, din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, va prezenta programul „Diaspora Start-up”.

 

Participanţii vor primi informaţii despre drepturile pe care le au în ţările UE

Va fi prezent, de asemenea, consilierul EURES Carmen Avram, care va vorbi despre modalităţile corecte de accesare a ofertelor de locuri de muncă în străinătate. Despre intermedierea şi plasarea forţei de muncă în străinătate prin intermediul agenţilor de ocupare sau al agenţilor de muncă temporară va vorbi Rodica Gună, inspector de muncă în cadrul Direcţiei Control Relaţii de Muncă, Inspecţia Muncii.

Consecinţele psihoemoţionale ale migraţiei asupra copiilor rămaşi singuri acasă vor fi prezentate de Andreea Oana Petriciac, psiholog clinician şi psihoterapeut, şi de Daniela Vîrvara, consilier şcolar şi psihoterapeut în cadrul Organizaţiei Salvaţi Copiii, filiala Suceava. Sucevenii care lucrează în străinătate vor putea afla informaţii şi despre programele de consiliere pentru copii şi părinţi derulate în judeţ, de la prof. Maria Pavelescu, director Centru Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională-CJRAE.

De la 13.15 este programată sesiunea de întrebări şi răspunsuri.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu alte instituţii publice desfăşoară, în luna august, campania “Informare acasă! Siguranţă în lume!", destinată românilor care doresc să muncească, să studieze şi să locuiască în străinătate.

“Campania îşi propune să informeze asupra drepturilor pe care le au în ţările membre UE persoanele care vor să se stabilească în afara graniţelor, precum şi asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate. De asemenea, participanţii vor fi informaţi în legătură cu siguranţa la locul de muncă, riscurile unor boli profesionale, protecţia faţă de abuz şi exploatarea prin muncă sau orice alt tip, susţinerea accesului nediscriminatoriu al lucrătorilor români pe piaţa muncii, precum şi cu numerele de urgenţă în caz de necesitate”, se mai arată în comunicat.

Campania se derulează, în aceste zile, la Botoşani, Suceava şi Neamţ şi este coordonată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe şi autorităţi locale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, se întâlneşte mâine cu suceveni din diaspora.
 Vizualizări articol: 1488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, se întâlneşte mâine cu suceveni din diaspora5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei