Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 aug 2017 - Anul XXII, nr. 179 (6595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ultraj

Atacul romilor de la Voitinel asupra poliţiştilor, surprins în imagini video

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Incidentul grav de ultraj care a avut loc vineri seară la Voitinel, când doi poliţişti, aflaţi în urmărirea unui bărbat de etnie romă din localitate, au fost înjuraţi şi bătuţi cu pietre de mai mulţi romi adunaţi la repezeală pentru a-şi ajuta confratele, a fost surprins în parte pe o înregistrare video. În urma incidentului, a fost nevoie de intervenţia mai multor echipaje de poliţie şi de sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale (SAS) pentru calmarea spiritelor, ancheta de la faţa locului finalizându-se cu un dosar penal pentru ultraj şi mai multe sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice.

Incidentul în care au fost implicaţi cei doi poliţişti a avut loc în comuna Voitinel, vineri seara. În jurul orei 19.00, cei doi agenţi de poliţie, de 24 şi 21 de ani, din comuna Bălcăuţi, au oprit pentru control un bărbat care conducea o căruţă. Acesta a oprit iniţial atelajul, apoi însă a refuzat să se legitimeze şi a dat bice calului, fugind către cătunul de romi din satul Voitinel. Cei doi poliţişti au plecat cu autospeciala de poliţie în urmărirea fugarului şi au oprit maşina în faţa unei case, în care căruţaşul a intrat în fugă. Agenţii au coborât din autospecială şi i-au solicitat din nou bărbatului urmărit să se legitimeze, motiv pentru care mai multe persoane de etnie romă s-au adunat în zona din apropiere şi au început să aibă o atitudine agresivă. Poliţiştii i-au somat de mai multe ori pe cei recalcitranţi să părăsească zona şi să se întoarcă la casele lor, însă aceştia nu s-au conformat.

Conform informaţiilor primite de la poliţie, în acel moment o femeie din grup a luat mai multe pietre de pe jos şi le-a aruncat în direcţia maşinii de poliţie, ameninţându-i pe cei doi oameni ai legii. Una dintre pietre a lovit şi a distrus geamul lateral stânga spate al autospecialei. După ce poliţiştii au cerut ajutorul colegilor lor de la Rădăuţi şi Suceava, la faţa locului au ajuns în scurt timp mai multe echipaje de poliţie, fiind solicitat în acelaşi timp sprijinul luptătorilor SAS din cadrul IPJ Suceava.

 

Un dosar penal pentru ultraj şi mai multe amenzi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice

Imaginile de la Voitinel surprind minutele încordate prin care au trecut poliţiştii, în momentul în care o întreagă ceată de romi din sat s-a adunat pentru a-i ţine partea celui urmărit de oamenii legii. După ce poliţiştii i-au somat de mai multe ori pe cei recalcitranţi să părăsească zona şi să se întoarcă la casele lor, aceştia nu s-au conformat. În jurul orei 19.15, cei doi poliţişti au reuşit să-şi anunţe colegii. La faţa locului au ajuns în scurt timp şi luptătorii SAS, care au intervenit pentru dispersarea celor adunaţi în drum.

În jurul orei 20.30, câteva zeci de romi cu tot cu copii erau în stradă, înjurându-i de mama focului pe toţi cei veniţi în uniformă să aplaneze conflictul creat. La un moment dat, unul dintre mascaţii ajunşi la faţa locului, care se retrăgeau şi erau urmăriţi de câţiva romi ce le cereau socoteală, s-a întors şi a pulverizat înspre urmăritori cu spray iritant-lacrimogen. Este momentul în care câţiva romi nervoşi din cale afară au început să arunce cu pietre înspre poliţişti şi maşinile acestora.

Din păcate, aceste cazuri cu care se confruntă poliţiştii nu sunt izolate, de cele mai multe ori dialogul fiind rupt între cei din comunităţile de romi şi autorităţi.

Cercetările făcute de echipele de poliţişti sosite la faţa locului s-au finalizat cu un dosar penal, o femeie fiind acuzată pentru comiterea infracţiunii de ultraj, după ce a aruncat cu pietre în poliţişti. Imaginile care au surprins clar atitudinea agresivă a multor participanţi la răzmeriţă arată de fapt că cei care au avut aceeaşi atitudine au fost cu mult mai mulţi, unii dintre ei alegându-se doar cu sancţiuni contravenţionale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Un lucru care atestă faptul că de multe ori, în asemenea situaţii, nu toţi cei implicaţi plătesc pe măsura faptelor lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atacul romilor de la Voitinel asupra poliţiştilor, surprins în imagini video.
 Vizualizări articol: 4253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Atacul romilor de la Voitinel asupra poliţiştilor, surprins în imagini video5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei