Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 aug 2017 - Anul XXII, nr. 179 (6595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorător

12% dintre părinţii copiilor între 5-9 ani au semnat că refuză vaccinarea antirujeolică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul părinţilor suceveni care refuză vaccinarea antirujeolică a copiilor lor se ridică la 12%, a anunţat, ieri, în conferinţă de presă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Cătălina Zorescu. Ea a precizat că este vorba despre copii din categoria de vârstă 5-9 ani, înscrişi la medici de familie, ai căror părinţi au semnat că refuză vaccinarea.

Potrivit doctorului Cătălina Zorescu, în luna iulie au fost vaccinaţi 2.006 copii, cu 50% mai mult faţă de luna precedentă, iar cei mai mulţi copii restanţieri se înregistrează la grupa de vârstă 5-9 ani. Pe lângă părinţii care refuză sub semnătură vaccinarea, mai există şi aşa-numitele ”refuzuri mascate”, când părintele nu spune explicit că nu vaccinează copilul, dar sub tot felul de pretexte îl sustrage de la imunizare. “Mai există o categorie de copii care, deşi sunt anunţaţi, nu se prezintă la vaccinare, fapt pe care noi îl considerăm tot un refuz mascat al vaccinării. Adică, părintele nici nu-şi asumă prin semnătură refuzul vaccinării, dar nici nu se prezintă la medicul de familie pentru a vaccina copiii”, a explicat dr. Zorescu.

În această situaţie s-ar afla aproximativ o treime dintre copiii înscrişi la medicii de familie.

“La grupa de vârstă 5-9 ani sunt copii care nu au nici o doză de vaccin ROR administrată, iar aici merge cel mai greu vaccinarea. Sunt părinţi care refuză consecvent vaccinarea copiilor de la naştere. În cursul lunii iulie s-au vaccinat împotriva rujeolei doar 173 de copii din această categorie de vârstă, care nu aveau nici o doză de vaccin în antecedente”, a declarat şeful DSP.

 

1.200 de copii între 5-9 ani nu au administrată nici o doză de vaccin ROR

Directorul adjunct al DSP Suceava a precizat că medicii de familie şi DSP dispun de doze suficiente de vaccin ROR pentru perioada următoare şi a făcut din nou apel către medicii de familie pentru mobilizarea şi derularea unei campanii active de vaccinare antirujeolică.

În judeţul Suceava sunt aproximativ 1.200 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, înscrişi pe listele medicilor de familie, care nu au administrată nici o doză de vaccin ROR, iar la aceeaşi categorie de vârstă mai sunt şi copii care au doar o doză de vaccin în antecedente. Cea mai bună situaţie se înregistrează la categoria de vârstă 1-4 ani.

“Vom trimite o adresă către medicii de familie din judeţ, în care îi rugăm să facă un efort în mobilizarea acestor copii, pentru că în mod sigur mai sunt părinţi care poate între timp s-au mai răzgândit şi doresc să-şi vaccineze copiii”, a spus dr. Zorescu.

În ceea ce priveşte utilizarea celor şapte centre de vaccinare înfiinţate în judeţ, dr. Zorescu a spus că aici au fost vaccinaţi antirujeolic 23 de copii: doi copii la centrul de vaccinare de la Coşna, un copil la Cârlibaba, şase copii la Poieni-Solca, şase la Suceviţa şi patru la Suceava. La centrul de vaccinare din comuna Crucea nu a fost vaccinat nici un copil. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12% dintre părinţii copiilor între 5-9 ani au semnat că refuză vaccinarea antirujeolică.
 Vizualizări articol: 1446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
12% dintre părinţii copiilor între 5-9 ani au semnat că refuză vaccinarea antirujeolică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei