Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 aug 2017 - Anul XXII, nr. 179 (6595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Reproşuri

Şicane între sindicate pe tema Spartachiadei Profesorilor. Organizatorii sunt acuzaţi de discriminare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Discuţii în contradictoriu pe marginea competiţiei sportive Spartachiada Profesorilor, eveniment dedicat oamenilor şcolii, sub egida Alianţei Sindicatelor din Învăţământ (ASI) Suceava. Organizatorii concursului sunt acuzaţi că nu permit înscrierea în competiţie a profesorilor care nu sunt membri ai ASI, astfel că celor care au carnet la alte sindicate li se interzice participarea.

Liderul Sindicatului „Pro-Educaţia” şi cel al Sindicatului Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar, prof. Traian Pădureţ, respectiv prof. Petru Gorea, arată că „membrilor noştri li se interzice participarea la Spartachiada Profesorilor din motiv de opţiune sindicală, chiar dacă în anii precedenţi au participat, unii fiind chiar organizatori pe anumite secţiuni”. Aceştia contestă faptul că într-o competiţie finanţată din banii publici, de la Primăria Suceava, nu sunt primiţi profesori suceveni, contribuabili la bugetul local.

Aceştia au mai precizat că apreciază evenimentul ASI, doar că acesta ar trebui să promoveze fairplayul şi spiritul de colegialitate.

În replică, preşedintele ASI Suceava, prof. Giani Leonte, subliniază că în spatele Spartachiadei este o muncă titanică, iar pe lângă banii publici, competiţia este finanţată şi din cotizaţiile membrilor sindicatului.

„Pentru întocmirea proiectului este o muncă colosală. Noi îl depunem la primărie, iar în funcţie de îndeplinirea anumitor criterii, poate primi finanţare sau nu. Primăria nu finanţează integral competiţia, ci ea se organizează şi din cotizaţiile membrilor noştri. Este munca echipei noastre pentru membrii noştri. Sunt banii membrilor noştri, iar noi le oferim un eveniment unde se pot destinde, întâlni. Dacă celelalte sindicate au ceva de reproşat, să organizeze şi ele ceva pentru membrii lor”, a replicat Leonte.

 

Adresă către Primăria Suceava

Liderii Sindicatului „Pro-Educaţia” şi ai Sindicatului Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar au înaintat Primăriei Suceava o adresă prin care arată cele de mai sus, menţionând că „acţiunea ASI Suceava se desfăşoară sub denumirea de <Spartachiada Profesorilor> şi nu Spartachiada profesorilor afiliaţi la o anumită organizaţie sindicală”.

„Această acţiune beneficiază de un suport financiar considerabil din partea Primăriei municipiului Suceava, iar aceasta a alocat suma de bani din bugetul local, buget la care contribuie şi o parte din membrii de sindicat afiliaţi la organizaţiile noastre. Refuzăm să credem că cei din Consiliul Local al municipiului Suceava au aprobat alocarea unei sume de bani doar pentru unii angajaţi din învăţământul sucevean”, se arată în document.

 

Sindicaliştii critică implicarea inspectorului Gheorghe Lazăr

În acest an, pentru selectarea şi înscrierea membrilor la probele aferente Spartachiadei au dat directive inspectorul şcolar general Gheorghe Lazăr şi inspectorul de specialitate Adrian Boicu. Aceştia au semnat o adresă pe care au înaintat-o şcolilor prin care dispun ca tabelele de înscriere să cuprindă doar membri ai ASI Suceava.

Petru Gorea şi Traian Pădureţ critică implicarea inspectoratului într-o acţiune aparţinând unui sindicat, chiar dacă instituţia este parteneră a evenimentului. Aceştia au trimis o scrisoare către Inspectoratul Şcolar prin care subliniază că „de problemele organizatorice ar trebui să se ocupe iniţiatorul activităţii respective. Mai mult, Inspectoratul Şcolar Suceava ar trebui să facă demersuri pentru participarea tuturor profesorilor la o asemenea acţiune, fără discriminare”.

De cealaltă parte, liderul Giani Leonte, de la ASI Suceava, spune că IŞJ este partener al evenimentului, prin urmare instituţia contribuie la organizarea acestuia.

„Fiecare sindicat îşi deserveşte membrii lui. Noi facem toate acestea pentru membrii noştri”, a spus Leonte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şicane între sindicate pe tema Spartachiadei Profesorilor. Organizatorii sunt acuzaţi de discriminare.
 Vizualizări articol: 1797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şicane între sindicate pe tema Spartachiadei Profesorilor. Organizatorii sunt acuzaţi de discriminare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei