Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 aug 2017 - Anul XXII, nr. 179 (6595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Frătăuții Noi

Polițist de frontieră agresat de un contrabandist ucrainean, în timpul unei misiuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce în ultima perioadă s-au înmulțit cazurile în care lucrătorii Poliției Române din județul Suceava au fost ultragiați, la finele săptămânii trecute a venit rândul unui polițist de frontieră de la Vicovu de Sus. Polițistul de frontieră a fost lovit de un contrabandist din Ucraina, în timp ce lucrătorii de la granița româno-ucraineană încercau să rețină un grup de cărăuși de țigări care intraseră ilegal pe teritoriul țării noastre.

Potrivit celor afirmate de ofițerul pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, duminica trecută, un echipaj din cadrul Sectorului Vicovu de Sus, care acționa în baza Planului ,,Contrabandă 2017”, a observat în zona de graniță, pe direcția localității Frătăuții Noi, un grup de persoane care transportau colete voluminoase spre interiorul țării. Polițiștii de frontieră i-au somat să se oprească și, deoarece suspecţii nu s-au conformat, oamenii legii au tras un foc de avertisment în plan vertical. Suspecții au abandonat coletele și au fugit, dispersându-se în direcții diferite.

Oamenii legii au continuat urmărirea și au reușit să rețină doi bărbați, cetățeni ucraineni, identificați ulterior ca Yevhenii K., de 19 ani, și Ivan D., de 20 de ani. Cel din urmă a devenit violent şi a lovit cu pumnul în față un polițist de frontieră.

După inventarierea coletelor găsite lângă fâșie au fost înregistrate 5.950 de pachete de țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 69.600 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. În urma cercetării în comun a zonei, autoritățile din Ucraina au informat polițiștii de frontieră români că au reținut alți doi cetățeni ucraineni, în apropierea graniței. Comisarul-șef Poroch-Serițan a precizat că în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, trecere frauduloasă a frontierei de stat şi ultraj, în cazul lui Ivan D., verificările fiind continuate sub directa coordonare aParchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițist de frontieră agresat de un contrabandist ucrainean, în timpul unei misiuni.
 Vizualizări articol: 2251 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Polițist de frontieră agresat de un contrabandist ucrainean, în timpul unei misiuni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei